Het team van DA Bouwland in de winkel aan de Bellestein in Ede.
Het team van DA Bouwland in de winkel aan de Bellestein in Ede. Ted Walker

DA Bouwland 45 jaar in Ede

'En nu is het feest'

EDE Drogisterij en Parfumerie Bouwland bestond op dinsdag 23 april 45 jaar. De winkel werd opgezet door vader en moeder Bouwland en is inmiddels bijna dertig jaar in handen van dochter Anja Bouwland. ,,Ik vind het heel bijzonder dat we al zoveel jaren bestaan, vooral dankzij onze trouwe klanten die ons dit hebben gegund’’, zegt een trotse en dankbare Anja Bouwland.

Ted Walker

Gerrit en Gepke Bouwland begonnen de drogisterij in 1974 aan de Lindenhorst in Ede. Toen winkelcentrum De Bellestein gebouwd was, verhuisde het stel hier naartoe. Anja Bouwland stond na haar schooltijd eerst elf jaar voor de klas. Geleidelijk aan ging zij steeds vaker helpen in de winkel en uiteindelijk nam ze de zaak over van haar ouders.

BETROUWBAAR EN GEZELLIG ,,Drogisterij en Parfumerie Bouwland is een eigentijdse winkel die moderne en goede merken voert’’, zegt Bouwland.

,,We hebben er door de jaren heen alles aan gedaan om een betrouwbare en gezellige drogisterij te zijn. We hebben een vaste groep van medewerkers, waarvan de meesten al vele jaren voor ons werken. Hele generaties komen al jaren bij ons en zien steeds vertrouwde gezichten. Hierdoor kennen wij veel van onze klanten. Dat schept een band en komt adviezen ten goede.’’

OPLEIDING Zij vervolgt: ,,Dat iedereen bij ons weet wat zij de klant moeten adviseren of wanneer zij de klant met een gerust hart medicatie kunnen meegeven, ligt in de gedegen opleiding en geregelde bijscholingen die alle medewerkers volgen en gevolgd hebben. Alle medewerkers zijn drogist of assistent-drogist. We zijn een vanuit de beroepsorganisatie gecertificeerde drogisterij. Dit houdt in dat de klant erop kan vertrouwen dat wij verantwoord medicatie verkopen en altijd betrouwbaar advies geven. Daar worden wij ook op gecontroleerd.’’

BREED ASSORTIMENT Naast de bekende producten, biedt DA Bouwland een breed assortiment parfumerie, voedingssupplementen en luxe verzorgingsproducten. Nieuw is dat DA Bouwland brillen van Eyelove verkoopt. ,,Een mooie aanvulling’’, reageert Anja Bouwland. ,,We hebben leuke, eigentijdse monturen in huis en en krijgen met regelmaat nieuwe monturen binnen."

ACTIES En nu is het feest, en daar merkt de klant deze week veel van. ,,Het is een week vol leuke activiteiten en aanbiedingen. Elke dag hebben we bijzondere acties, bijvoorbeeld met de nieuwe geur van Marc Jacobs en met de luxe verzorgingslijn Umami. Wie deze week een bril koopt, maakt kans op teruggave van het aankoopbedrag. Elke dag verloten we meerdere mooie pakketten met een kassabonactie. Iedere klant ontvangt bij aankoop vanaf vijftien euro een goed gevulde goodiebag.”

Vijfenveertig jaar geleden begonnen de ouders van Anja Bouwland met ‘Donderdag dropdag’, een traditie die nog altijd in ere wordt gehouden. ,,Voor het jubileum is het nu de hele week dropdag'’, zegt Anja Bouwland tot besluit.

f DABellestein