Hans Gerritsen: ,,De middelen en tools zijn er, en toch worden deze onbenut gelaten.
Hans Gerritsen: ,,De middelen en tools zijn er, en toch worden deze onbenut gelaten." Ted Walker

Snelle verwerking van administratie

'Complete boekhouding digitaal'

EDE Boekhouding anno 2019 wordt gekenmerkt door begrippen als 'papierloos', 'digitale koppelingen', 'apps', 'realtime inzicht' en 'e-factureren'. Maar de werkelijkheid is anders en de ervaring leert dat bij veel ondernemers de begrippen 'papierwinkel', 'ringmappen', 'postboeken', 'ontbrekende facturen' en 'kwartaalrapportages' nog aan de orde van de dag zijn. Waarom? Daar zag Hans Gerritsen de grote uitdaging in voor zichzelf en een toegevoegde waarde voor ondernemers.

Ted Walker

De middelen en tools zijn er, en toch worden deze onbenut gelaten. Vanuit de visie om bedrijfsadministraties volledig te digitaliseren en processen te optimaliseren heeft Hans Gerritsen, die ruim vijftien jaar ervaring heeft in de accountancy, Digifin aan de Lorentzstraat 4a in Ede opgericht.

VOORDELEN Eén van de lopende opdrachten van Digifin is het adviseren en implementeren van een volledig gedigitaliseerde bedrijfsadministratie bij Michiel Roeleveld van Gezondheid aan huis, een online drogist met 24 werknemers in Ede. Deze ondernemer vond dat hij te weinig inzicht had in de actuele financiële situatie van zijn bedrijf en er teveel tijd werd besteed aan administratieve handelingen. Daarom heeft hij de hulp van Digifin ingeschakeld en ervaart hij nu al de voordelen van tijdsbesparing, realtime inzicht en het beperken van fouten.

INZICHTELIJK ,,Door gebruik te maken van slimme software zorgden wij ervoor dat zowel de inkomende als de uitgaande facturen rechtstreeks gekoppeld werden aan het boekhoudpakket'', legt Hans Gerritsen uit. ,,Een van de voordelen hiervan is dat de factuur tijdens het hele administratieve proces inzichtelijk is voor alle gebruikers. Bovendien is de het gebruik van de software niet plaatsgebonden. Vaak zijn er meerdere medewerkers in een bedrijf betrokken bij een factuur. Denk aan controle, autoriseren en betalen. Deze handelingen zijn met de software waarmee Digifin werkt, beperkt tot een klik met de muis. Dit levert tijdwinst en overzicht op.''

REALTIME De overzichten waar Gerritsen het over heeft, kunnen zowel door zowel de gebruiker als door Digifin realtime worden ingezien. Digifin houdt actief zicht op de cijfers van haar klanten en adviseert op basis daarvan.

Naast deze diensten is Digifin ook salarisverwerker, ook hier speelt digitalisering een belangrijke rol. Zo worden er geen loonstroken of aangiften meer uitgedraaid op papier, maar gaat alles digitaal en maken zowel werkgever als werknemer gebruik van een app waar alle documenten worden gedeeld en bewaard.

ACTUEEL ,,De mogelijkheden van digitalisering binnen bedrijven zijn groot en processen flexibel aan ieder bedrijf aan te passen. Digitalisering levert actueel inzicht op waardoor de ondernemer kan sturen op een beter bedrijfsresultaat'', zegt Gerritsen tot besluit.

Meer informatie is te vinden op www.digifin.nl of via telefoonnummer 0318-202025.