Voetbal

Blauw Geel '55 gelijk in Oosterwolde

EDE ,,De 0-0 bij VSCO'61 (Oosterwolde) lijkt saai, maar was het echt niet. Beide ploegen probeerden de winst te pakken. Maar gescoord werd er niet", keek Blauw Geel '55-trainer David Wagensveld terug.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft het betere van het spel hebben. ,,Er kwamen ook wel wat mogelijkheden. Maar Michael Beekhuizen en Jorino Kleijn hadden het vizier niet op scherp staan. Kamal Bendadi had pech dat hij op de paal schoot."

STRAFSCHOP De Edenaren, spelend zonder Marcel van Bruksvoort en Jos Bolks, zochten wel naar mogelijkheden. In de tweede helft was VSCO'61 beter bij de les. ,,Ik denk dat zij wat meer aanspraak op een doelpunt mochten maken. Dat was mogelijk geweest bij een toegekende strafschop. Jeroen Berkhof maakte wel contact met een tegenstander maar zoveel was er niet aan de hand. Doelman Michel Beekhuizen keerde de goed ingeschoten strafschop", reageerde Wagensveld verheugd.

Glansrijke zege voor Harskamp

HARSKAMP Harskamp heeft het vervolg van de bij een 0-1 ruststand gestaakte wedstrijd (9 maart) tegen het Randwijkse EMM met 0-4 winst afgesloten.

,,Genadeloos en goed hebben we toegeslagen. EMM had ook in deze tweede helft niets, maar dan ook niets, te vertellen", lachte Harskamp-trainer Bob Jansen. De Harskampers lieten er vanaf de aftrap geen gras over groeien. ,,Er werden kansen gecreƫerd. Bal op de paal. Vrije trap Luc Riezebos net naast. Het wilde maar geen 0-2 worden. Zoals bekend hadden we in de eerder wegens het slechte weer gestaakte wedstrijd al een 0-1 voorsprong genomen door Jasper Jansen", ging de Harskamp-trainer verder.

Na een minuut of twintig in de tweede helft viel de verdiende 0-2. Een vrije bal, genomen door Luc Riezebos, werd door Jasper Jansen binnengewerkt. ,,Jordy Krol scoorde nog tweemaal: 0-4", aldus Jansen.

Korfbal

DVO laat 'uitgelezen' kans liggen tegen TOP

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor hervatten de veldcompetitie met een nederlaag. In Sassenheim was TOP/Solar Compleet met 25-19 te sterk.

,,Teleurstellend'', luidde de eerste reactie van Richard van Vloten. ,,Het was een uitgelezen kans om bij TOP eens te winnen. Wij begonnen goed en namen een 4-9 voorsprong. Achteraf gezien hadden wij hier moeten doordrukken. Door individuele fouten in verdedigend opzicht en verkeurde keuzes in aanvallend opzicht, stond het halverwege 12-11.''

GEEN BONUS ,,In de tweede helft was de marge vier. Wij wisten terug te komen tot 20-18. Helaas zakte het in de slotfase volledig in en verlies je toch ruim. Wij hadden bonuspunten kunnen pakken'', keek de trainer van DVO terug.

Hij startte door de afwezigheid van Romy Teunissen (werk), Janine van Schie (geblesseerd) en Roos Scherrenburg (interland met Oranje O19) met Isa Klein Tuente en Lois Bakker in de basis. ,,Zij hebben het naar vermogen gedaan.''