Nacompetitie al gehaald

BENNEKOM ,,Opnieuw een zwaar bevochten overwinning. Gelukkig levert ook een 1-0 zege drie punten op'', lachte Arnold Brehler na de winst op hekkensluiter Enter Vooruit.

,,Maar voor mijn gezondheid was het beter geweest als het iets makkelijker was gegaan'', ging de Bennekom-trainer verder. ,,De eerste helft was ons tempo te laag. Er was te weinig diepgang. Dat kwam ook omdat Jeffrey Rutgers last had van zijn arm en daardoor toch minder vrij in zijn spel was dan anders. Wij creëerden heel weinig, maar gaven ook nauwelijks iets weg.''

,,Het tempo ging de tweede helft omhoog. Jasper Slenters en Fabian Mösle raakten de paal. Quincy Veenhof en Mourad Marbouh mikten net naast en over. Ook had een twee-tegen-een-situatie met Nick Stienstra en Quincy Veenhof beter uitgespeeld moeten worden.''

,,Uiteindelijk was het toch Veenhof die scoorde. Een schot ging via een been van een tegenstander over de keeper via de onderkant van de lat in het doel. De bal had een soort topspin'', omschreef Brehler de 1-0.

,,Omdat het maar 1-0 was, bleef Enter er in geloven. Christian de Haan moest nog een keer een goede redding verrichten. Uiteindelijk kom je met de schrik vrij'', beaamde de oefenmeester. Hij merkte nog op dat Bennekom met de winst in ieder geval verzekerd is van de nacompetitie.