DTS Ede verliest weer eens

EDE Het lukte DTS Ede niet Bennekom een handje te helpen in de strijd om de titel met NSC. Voor het eerst sinds 27 oktober vorig jaar werd weer eens verloren: 0-1.

,,Het zat dicht bij elkaar. Het was echt een fifty-fiftywedstrijd'', vond trainer Jeroen Spies. ,,Wat ik wel bij ons miste was de laatste vijf tot tien procent. De échte scherpte, als het er écht om gaat. Ik vind het wel goed om tegen ploegen van dit niveau te spelen. Organisatorische fouten kunnen leiden tot gevaarlijke counters. Ik ben ook blij dat we in de laatste twee wedstrijden Go Ahead Kampen en Bennekom krijgen. Dat zijn goede testen voor de nacompetitie.'' In de eerste helft kregen beide teams een kans. Bij een voorzet van Bram Holtman was Mo Laukili net te laat en schoot Jordi van Dalen vervolgens over. Bij de NSC-kans redde DTS-doelman Robin Franken. ,,Ik denk dat beide teams niet het niveau haalden wat ze kunnen halen'', vatte de DTS Ede-trainer het treffen samen.

In het tweede bedrijf was het uitgerekend oud-DTS'er Redouan Hazzat die profiteerde van geklungel van Joël van Wijk en Kevin Velthuizen. Vervolgens hield Franken DTS Ede in de race. In de slotfase had DTS nog mogelijkheden genoeg op minimaal één treffer. De beste was voor Jamal Ouassif. Dit keer kon de aanvaller niet scoren.''

,,NSC was vandaag de gelukkigste. Wij moeten klaar zijn voor 1 juni als nacompetitie begint.''