Tom Cozijnsen, uitblinker bij Lunteren, wint kopduel met andere uitblinker Daquillio Degama.
Tom Cozijnsen, uitblinker bij Lunteren, wint kopduel met andere uitblinker Daquillio Degama. Theo Beumer

Lunteren heeft weinig aan punt

Theuns speelt zich in kijker

LUNTEREN Niemand was blij, na afloop van de ontmoeting tussen Lunteren en VVOP. Met het 1-1 resultaat schoten beide partijen weinig op.

Wim van Kessel

Zoals vaak het geval is bij derby's was deze ook zeker niet goed. Lunteren begon nog wel agressief, maar moest toezien dat VVOP makkelijker voetbalde. De bezoekers raakten via Daquillio Degama en Jeffrey Davelaar twee keer de lat. Lunteren kon daar niets tegenover stellen.

,,Wij zijn de hele week al bezig met deze cruciale wedstrijd. Daar moest alles voor wijken. En als dan een aantal spelers dat niet beseft is dat bijzonder teleurstellend'', meldde trainer Dennis van den Berg na afloop. ,,Wij hadden geluk dat het halverwege nog 0-0 stond.''

De trainer bracht Wesley Theuns voor Freek van Wijk. Ondanks zijn stormachtige optreden na de winterstop met vier doelpunten, was de 15-jarige aanvaller gepasseerd. ,,Natuurlijk wil je spelen. Maar nu er spelers terugkeren van blessures snap ik dat ook wel.'' Het talent bracht wel wat meer dreiging aan Lunterse zijde.

VOORSPRONG De jongeling was ook betrokken bij de 1-0 na een uur spelen. ,,Ik pikte de bal op en zag Hans van Essen komen. Die wist de bal in de hoek te schuiven.''

Evert Bouw had met een vrije trap aan de basis gestaan. Met de weer herstelde Bouw wilde Dennis van den Berg gezonde agressie brengen. Hoewel Bouw goed inviel, kon ook hij niet voorkomen dat de Voorthuizenaren Lunteren steeds meer onder druk zetten. Behoudens een kans voor Degama, nog bij 0-0, was er wel veel dreiging maar geen goal.

Onder aanvoering van de ijzersterke Tom Cozijnsen leek Lunteren stand te houden. Tot dat uit een soort van flipperkastsituatie een paar minuten voor tijd de bal voor de voeten van Stef Overeem kwam. Hij tikte de 1-1 van dichtbij binnen. ,,Zonde. Maar het zat er wel een beetje aan te komen'', had ook Theuns gezien. ,,Wij werden overlopen.''

Uiteindelijk restte een punt voor Lunteren, dat nog een marge van twee punten heeft op een plek die nacompetitievoetbal betekent. Wel staan OWIOS, VSCO en Lelystad daar ook nog tussen. ,,Wij hebben nog een paar punten nodig. Ik hoop mijn aandeel nog te kunnen leveren'', stelde Theuns.

De kans is aanwezig dat Theuns bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor Lunteren. Belangstelling van DOVO werd afgezegd. Wel werd twee keer meegetraind met Go Ahead Eagles. ,,Ik weet nog niet of ik mag komen. Als ik de kans krijg, wil ik deze zeker grijpen'', klinkt het met een licht Rotterdams accent.

,,Wij zijn drie jaar geleden hier komen wonen omdat mijn broer Georgy door Vitesse was gescout. Hij is daar trouwens deze week opgestapt. Ikzelf voetbalde bij Nieuwenhoorn. Ik zou naar Spijkenisse gaan. Dat werd dus Lunteren. In de winterstop had ik zelf een wedstrijd met Onder 17 gespeeld, toen gevraagd werd nog met Lunteren 1 een oefenwedstrijd mee te doen. Ik maakte er toen direct twee. En daarna werd ik dus vaker opgeroepen'', aldus Theuns, die na afloop direct bezoek kreeg van zijn maten van Onder 17.

Na twee weken verplichte rust, gaat Lunteren verder bij het reeds gedegradeerde ESC. ,,Het lijkt mij duidelijk dat wij daar moeten winnen'', weet ook Wesley Theuns.