Honkbal

Moorfielders verliest

EDE Moorfielders heeft bij Caribe (Groningen) een 5-13 nederlaag geleden. De derde nederlaag op rij en de derde keer de constatering dat er meer in had gezeten. ,,Moorfielders blijft op nulpunten staan in de tweede divisie. We begonnen weer erg sterk aan de wedstrijd. Werper Maarten Buijs had de controle en startte uitstekend", vond Max Verkleij van Moorfielders. Hij zag zijn ploeg een 4-1 voorsprong nemen in de vierde inning. ,,In de zesde inning keerde het tij. Het Edese veld verzuimde om vier tegenstanders uit te spelen. De Groningse slagploeg profiteerde en bracht de stand op 4-7 in ons nadeel." Het geloof aan Edese kant zakte weg. In de resterende inning liep de thuisclub uit naar 5-13. ,,Onze debutant Luuk van Maurik maakte zijn eerste innings in de hoofdmacht. Hij speelde goed en kwam twee keer op de honken. En scoorde ook nog een punt."

Voetbal

Spelerscarrousel

EDE Het blijft een komen en gaan van voetballers bij de Edese voetbalclubs. Een overzicht van de laatste mutaties. Dick Hoefakker (39) trekt de voetbalschoenen weer aan. De huidige assistent-trainer van Blauw Geel'55 gaat komend seizoen voetballen voor Ede/Victoria. Blauw Geel '55 heeft daarentegen Romin Ahmadi van EFC '58 aangetrokken. Bij ZVV Ede heeft de 21-jarige Mitchell Snetselaar aangegeven ZVV Ede trouw te blijven.

Rico van Beek van Advendo '57 heeft laten weten volgend seizoen af te gaan bouwen in het derde elftal. Het is de zesde speler uit de selectie die aangeeft te 'vertrekken'. Lunteren-doelman Brian Bakkenes vertrekt volgend seizoen naar Achterveld. Hij had eerst toegezegd te blijven, maar nadat bekend werd dat Nicky Groeneveld terug zou keren naar Lunteren, besloot Bakkenes alsnog te vertrekken.

Autosport

Net geen podium

HARSKAMP Harskamper Martin van den Brink, Wouter de Graaf en Daniel Kozlovsky hebben de Morocco Desert Challenge als vierde afgesloten. In de achtste etappe werd de equipe van Mammoet Rallysport letterlijk en figuurlijk van het podium geduwd.

Peter Versluis (MAN) zorgde onbedoeld voor de sportieve tegenslag. ,,We werden vol in de zijkant geraakt door Peter Versluis toen hij ons wilde passeren. Dat was jammer. Ik raakte daardoor het ritme kwijt. We moesten net iets te veel terrein prijsgeven om de plaats op het podium te behouden. Heel jammer, want ik had deze week graag willen bekronen met een tweede plaats'', aldus de onfortuinlijke Martin van den Brink.

Den Hartog kampioen

EDE Rick den Hartog heeft dit paasweekeinde het Formula Karting clubkampioenschap bij Coronel behaald.

Dit kampioenschap bestond uit drie racedagen, waarvan Den Hartog de eerste kartdag won, de tweede niet meedeed in verband met andere wedstrijden, maar tijdens de derde en laatste kartdag toesloeg. Meer op EdeStad.nl.