Arnout Hasselaar, Pieter Neels en Frank Pluimers organiseren namens serviceclub Ronde Tafel 78 het Oranjebal.
Arnout Hasselaar, Pieter Neels en Frank Pluimers organiseren namens serviceclub Ronde Tafel 78 het Oranjebal. Danny van Zeggelaar

'Alles bijzonder op Oranjebal'

Geld inzamelen
voor het
goede doel

EDE Het gaat vrijdag een enorm feest worden in de hal van Toyota Material Handling op industrieterrein Frankeneng. In het pand van Toyota langs de A12 wordt vrijdag 26 april het Oranjebal gehouden. Een tweejaarlijks festijn voor ondernemers uit Ede om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Danny van Zeggelaar

Bijna alles is bijzonder bij het Oranjebal. De plek (een industriƫle hal), de artiesten en de catering. Onder meer OG3NE, Wouter Hamel en Gers Pardoel treden op, de catering wordt gedaan door een topcateraar (Van Laar) en alles bij het Oranjebal is tot in de puntjes verzorgd, beloven organisatoren Frank Pluimers, Pieter Neels en Arnout Hasselaar. Ze zijn namens de serviceclub 'Ronde Tafel 78' al bijna een jaar bezig met alle voorbereidingen.

,,Eens in de twee jaar organiseren we het Oranjebal", zegt Pluimers. ,,Dat doen we om een lokaal Edes doel te ondersteunen. Dat doel wordt bepaald door de leden van onze serviceclub." Het goede doel is dit jaar het mentorproject 'Laten we Welzijn' van Netwerk Dien je Stad, een initiatief opgezet van en voor jongeren, om jongeren die hulp nodig hebben te koppelen aan een mentor. De drie heren hopen bij het Oranjebal minimaal 15.000 euro voor het goede doel op te halen. Twee jaar geleden werd er zelfs 37.000 euro opgehaald.

GELIKT Om het Oranjebal te organiseren, hebben de drie een drukke tijd achter de rug. ,,We willen het altijd op een unieke plek houden", vertelt Pieter Neels. ,,In het pand van Toyota Material Handling is heel veel, maar niets qua horeca of voorzieningen om er een groot feest te houden." Arnout Hasselaar, die architect is, tekende de volledige inrichting van de zaal uit. Op tekeningen is precies te zien waar wat komt. Een entree, de dansvloer, de tafels. Het ziet er gelikt en professioneel uit. ,,Het wordt een echt galafeest", zegt Pluimers. ,,De gasten zijn lokale ondernemers die sponsorpakketten afnemen. En zo wordt het feest ook gefinancierd. Iedereen komt in black tie, we willen het chique houden."

Bij binnenkomst belooft het al direct gala te worden. Auto's worden voor de gasten geparkeerd, bij binnenkomst staat fotograaf Arjan van Bruggen al te wachten bij de 'oranje loper' en het industriƫle van Toyota Material Handling, die ook hoofdsponsor is, blijft zichtbaar, door de hef- en magazijntrucks die prominent te zien zullen zijn. Bovendien wordt burgemeester Verhulst met een waterstofauto van Toyota opgehaald.

Bij het Oranjebal wordt ook geveild. Er staan bijzondere dingen op de veiling, zoals een Toyota Aygo, een haartransplantatie en misschien wel het meest bijzondere: een rondvaart tijdens Sail Amsterdam voor 75 personen. ,,En ook die opbrengsten komen ten goede aan het goede doel", zegt Neels.

NOG PLEK Als het goed is, komen er vrijdag 550 gasten naar het Oranjebal. Op het moment van schrijven is er nog plek. De sponsorpakketten beginnen vanaf 1.100 euro, waar iemand vier kaartjes voor krijgt. Na dit feest heeft de organisatie even rust. ,,Maar als mensen een unieke locatie hebben in Ede, dan houden we ons voor de volgende keer aanbevolen", zegt Hasselaar. Meer informatie over de verkoop van de sponsorpakketten is te vinden op www.oranjebal.com.