Afbeelding
Ontwerp Peter van Beek

Journalistieke onderzoeken

EDE Bureau Spotlight, een nieuwe redactie voor onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley, is gestart met de eerste serie onderzoeken. In het artikel hiernaast vertellen twee studenten journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) over het onderwerp dat zij onder de loep nemen.

Vier andere koppels deden dat al in de vorige twee uitgaven van Ede Stad. Zij doen journalistiek onderzoek naar de impact van sluiting/herbestemming van kerken, de haalbaarheid van de World Food Center Experience, eenzaamheid in 'de gelukkigste stad van Nederland' en of sprake is van een 'Randstedelijke invasie' in de Foodvalley.

Naast studenten journalistiek gaan ook freelance-journalisten voor Bureau Spotlight aan de slag. Freelancers met een goed onderzoeksidee kunnen zich melden via bureau@bureauspotlight.nl. Ook lezers die kennis over onderzoeksonderwerpen willen delen of die tips hebben kunnen naar dit adres mailen.

Bureau Spotlight is een samenwerking van BDUmedia, Omroep Ede en de School voor Journalistiek van de CHE in Ede. Het onderzoeksplatform is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.