In Ja' neemt Dchar zijn huwelijk onder de loep.
In Ja' neemt Dchar zijn huwelijk onder de loep. Daniel J Ashes

Nasrdin Dchar geeft het jawoord in Cultura

Pijnenborg: 'Avond om nooit te vergeten'

EDE Nasrdin Dchar staat vrijdag 26 april met zijn voorstelling 'Ja' in Theater Cultura. Na zijn veelgeprezen 'Dad' komt hij met een nieuwe solovoorstelling, 'Ja'. In het stuk neemt Dchar zijn huwelijk onder de loep.

,,In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen. Meer dan kinderen krijgen of ontslagen worden leidt het jawoord geven tot slapeloze nachten. Toch is trouwen precies wat Nasrdin gaat doen. Hij en zijn vrouw stappen in het huwelijksbootje en je bent van harte uitgenodigd. Niet alleen voor het feest, Nasrdin neemt je ook mee achter de schermen, in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

Dchar gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. En daarvoor springt hij van de ene rol in de andere. Hij zingt en danst door de avond heen. ,,Hoe het ook gaat, het wordt in ieder geval een avond om nooit te vergeten."

GOUDEN KALF Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in de films Infiltrant (Shariff Korver), Wolf (Jim Taihuttu) en Süskind (Rudolf van den Berg). Improviseert in De Vloer Op, en speelt onder andere in de series Zwarte Tulp en De 12 van Oldenheim.

Als gastacteur was Nasrdin verbonden aan Theater Rotterdam, waar hij onder andere te zien was in Branden, Kust en Oedipus. Eerder speelde hij in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt.

KONINGIN MAXIMA Zijn solovoorstelling Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Hij speelde de voorstelling, in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi, zelfs in Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van koningin Máxima.

Ook zijn solo 'Dad', geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en de voorstelling is ook op televisie uitgezonden. 'Dad' behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet. 'Dad' was ook te zien in Theater Cultura en trok veel belangstelling. De regie is in handen van Floris van Delft, die ook aan de voorstelling mee schrijft.

Voor de voorstelling 'Ja' zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de receptie van Theater Cultura, telefoonnummer 0318-672800.