25 april 2019

Ede

[Infomiddag hersenactiviteit
[14:00 Klinkenbergerweg 30C
Hoe gebruiken mensen de hersenen en hoe houden ze ze in goede conditie? De deur gaat om 13.30 uur open. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kosten voor deze middag zijn twee euro. Opgeven voor deze middag kan bij Marjo Hamminga, telefoon 0318-630739.

[Fuse - Fuse live
[19:30 Molenstraat 45
Als huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij De Wereld Draait Door heeft Fuse zich flink in de kijker gespeeld.

26 april 2019

[Inloophuis bij De Wissel
[9:30 Bettekamp 99
Op deze vrijdagochtend is De Wissel open voor iedereen die houdt van gezelligheid, een kopje koffie of thee of een (goed) gesprek.

[Kelderman Inline Cup
[18:45 Langekampweg 6
Dit seizoen houdt de Edese IJsvereniging voor de derde keer de Kelderman Inline Cup: een vijftal inline-skate wedstrijden op de 400 meter-baan aan de Langekampweg 6 in Ede. Vrijdag 26 april is de eerste wedstrijdavond van 19.00 tot 20.30 uur. De competitie is voor jeugd van vier tot twintig jaar en staat open voor iedereen die van skeeleren houdt. Je rijdt twee keer een afstand op tijd en daarna een aantal rondjes in een groep. Deelname aan de Kelderman Inline Cup is gratis. Vooraf aanmelden kan op www.eijv.nl.

[Nasrdin Dchar met 'Ja' in Cultura
[20:15 Molenstraat 45
In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen. Nasrdin Dchar treedt met de voorstelling 'Ja' op in Cultura.

27 april 2019

[Kinderkleedjesmarkt
[6:00 Munnikenhof 17
Op Koningsdag is weer de traditionele Kinderkleedjesmarkt op de trottoirs van de Ridder-, Laat- en Munnikenhof. Kleedjes en goederen mogen alleen op Koningsdag van 06.00 tot 15.00 uur op de trottoirs. Vooraf neergelegde kleedjes worden verwijderd. Verkoop van commerciële handel, voedsel, drank, dieren en grote objecten is niet toegestaan. Kleedjes en goederen mogen niet op de rijweg en evenementen- en horecaterrein bij wijkcentrum De Velder. Van 09.00 tot 15.00 uur zijn Laathof, Munnikenhof en Ridderhof autovrij.

[Kleedjesmarkt bij Het Maanderzand
[10:30 Louise Henriettelaan 17
Geld verdienen met oude spullen kan op Koningsdag op de kleedjesmarkt van Het Maanderzand. Een plekje is gratis. Een plek reserveren kan via petravergeest@maanderzand.nl of telefoonnummer 0318-685313.

[Koningsdag Klaphek
[13:00 Voerakker 11
Kleedjesmarkt en springkussen op het pleintje tussen de Wildforster en de Voerakker in de Klaphek.

[Oranjeconcert Enka Mannenkoor
[16:00 Grotestraat 58
Het Enka Mannenkoor houdt ook dit jaar weer eenOranjeconcert in de Oude Kerk in Ede. Medewerking wordt onder andere verleend door sopraan Wilma Engelage en de bariton Bart Klein. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Primerawinkels in Ede en Bennekom en op Koningsdag vanaf 15.30 uur in de kerk.

[Koningsdag rock 'n roll en sixtiesfestival
[19:30 Amsterdamseweg 19
In restaurant Buitenzorg wordt een rock 'n roll en sixtiesfestival gehouden. Een avond vol muzikale nostalgie waarin ze terugkeren naar de jaren 60. The Red Strats speelt bekende nummers zoals Move it, Apache, Living Doll, The Young Ones, Wonderful Land, La Comparsa en veel meer met de originele sound van toen. Free Line heeft repertoire dat zich uitstrekt van de jaren 50 tot en met jaren 70 met nummers van onder andere The Beatles, Fortunes, Three Degrees, The Supremes, Chuck Berry, Elvis, Skeeter Davies, Everly Brothers, Shocking Blue, Bill Haley en vele anderen. Harold Verwoert brengt een mix van allerlei stijlen ten gehore.

Otterlo

[Truck- en tractorpulling Wekerom
[10:00 Lange Heideweg 8a
Alle toppers van de landelijke Farmstock-competitie komen weer naar Wekerom. Verder staan de vertrouwde standaardklassen ook weer aan de start. Daarnaast zullen er ook weer diverse sport- en supersport trucks voor de sleepwagen verschijnen. Er is dit jaar ook een geheel nieuwe klasse aan het programma toegevoegd, namelijk standaard XL. In deze klasse doen tractoren mee, met het uiterlijk van een echte standaard tractor, maar met het vermogen van een machine uit de sportklassen.

[Vrijmarkt Otterlo bij Zuiderzand
[12:00 Mosselsepad 70
De eigenaren van restaurant Zuiderzand houden een vrijmarkt op vakantieoord het Lorkenbos in Otterlo. Het restaurant is sinds begin april geopend en ze zijn na een grondige voorjaarsschoonmaak een hoop spulletjes tegengekomen van de vorige eigenaren van Zuiderzand. De huidige eigenaren willen tijdens de vrijmarkt deze spullen teruggeven aan de inwoners van Otterlo. Ze bieden deze en andere spullen geheel gratis aan en vragen een vrijwillige bijdrage voor de inzameling van een pooltafel voor in het restaurant.

30 april 2019

[Mama connect
[9:30 Bettekamp 99
Ochtend voor jonge (aanstaande) moeders en moeders met jonge kinderen, die behoefte hebben aan contact met andere moeders. Oppas is aanwezig.

[De Smakelijke Tour in Ede, Lunteren
[10:00 Lunterseweg 57
De Smakelijke Tour van Vallei Boert Bewust gaat dinsdag 30 april van start. Een fietstocht langs drie boerderijen in de omgeving van Ede en Lunteren, met op elke boerderij een gang van de lunch. Starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf de Lunterseweg 57 in Ede.

De kosten van tien euro per persoon kunnen deelnemers contant of per pin betalen. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Op de boerderijen zijn er ook activiteiten voor hen te doen. Vanwege de hygiëne-eisen kunnen honden en andere huisdieren niet mee met deze fietstocht.

1 mei 2019

[Crea-Bea's
[9:30 Bettekamp 99
Deze ochtend staat in het teken van creatief bezig zijn. Elkaars creativiteit bewonderen, tips uitwisselen en dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Toegang is vrij.

[Toon Tovenaars Kinderinloop
[13:30 Hoflaan 2
Creatieve workshop techniek voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die in hun gezin te maken hebben of hebben gehad met kanker.

[HCC-lezing over winkelen op het internet.
[13:30 Parkrand 60
HCC-lezing over winkelen op het internet. Steeds meer mensen winkelen via het Internet. In deze presentatie geven ze de achtergronden (waarom en waar), de do's en don'ts en de mogelijke gevaren.

[Workshop 'Ridders en Prinsessen' bij Cultura
[14:00 Molenstraat 45
In de meivakantie houdt Cultura Erfgoed een workshop 'Ridders & Prinsessen' voor alle ridders en prinsessen uit Ede en omstreken. ,,Heb je altijd al een zwaard willen maken? Wil je graag weten wat een glas-in-lood raam is en dit ook maken? Wat is een familiewapen en kun jij er ook zelf één bedenken? Woensdag 1 mei, tussen 14.00 en 16.00 uur kun je binnen komen lopen om allerlei activiteiten te ondernemen. Misschien kun je verkleed als ridder of prinses komen?" vertelt een woordvoerder van Cultura.

[Beeldenrondleiding Ede 1-5-19
[14:00 Molenstraat 45
Rondleiding langs de beelden in het centrum van Ede met een gids van Stichting Recreatie Veluwe-Vallei. Er zijn zeer verschillende beelden te zien die dicht bij elkaar staan, gemaakt van brons of steen. Ieder beeld heeft zijn eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis.

Sommige beelden zijn vrolijk, andere vertellen een bizar verhaal. Wat is er toch mis met de twee beren, wat is het verhaal van de familie Roest en waarom staat dit beeld in een plantsoen, waar kijken Chico en Chica naar? Wie is de figuur met de laptop op het Marnix muur reliëf? Antwoorden komen tijdens de rondleiding van de gids.

[Repetitieavond Enka mannenkoor
[19:00 Prinsesselaan 8
Het Enka mannenkoor houdt op donderdag een repetitie-avond vanaf 19.45 uur in 'Ons Huis', aan de Hovystraat 2 in Ede, rechtsachter de Taborkerk aan de Prinsesselaan 8.

2 mei 2019

[Toneelvereniging Mare speelt Kers
[20:15 Molenstraat 45
Toneelvereniging Mare speelt op donderdag 2 en vrijdag 3 mei het stuk 'Kers' van Ewoud Eggink (naar De Kersentuin van Tsjechov).

'Kers' is een voorstelling over de maatschappelijke tegenstelling tussen degenen die kansrijk zijn geboren en de kansarmen. Over het gevaar van verlies, voor wie niet strijdt voor behoud. Tsjechov heeft dit thema zo neergezet dat het nog steeds herkenbaar en actueel is. In de bewerking van Ewout Eggink is het thema in de actualiteit geplaatst.