Aanvaller Rianne Meijer maakt een punt tegen SSS 2.
Aanvaller Rianne Meijer maakt een punt tegen SSS 2. Sanna de Boer

Promotie in het hol van de leeuw

TweeVV volgend seizoen in
derde divisie

EDE De titel zat er in de competitie niet in, maar promotie was voor de volleybalvrouwen van TweeVV zaterdag absoluut mogelijk. Via promotiewedstrijden in sporthal De Meerwaarde in Barneveld moesten de Edesen hun doel bewerkstelligen, onder meer tegen thuisploeg SSS 2. In het hol van de leeuw werd uiteindelijk een Edes feestje gevierd.

Trainer Monica van der Wal was vooraf duidelijk tegen haar ploeg. ,,Houd druk op het team met de service en we gaan ervoor." De wedstrijd tegen SSS werd vooraf gezien als de grootste uitdaging. De ploeg speelde in de derde divisie in streed dus tegen degradatie. De Edenaren zetten de wedstrijd direct naar hun hand. Ze pakten de eerste paar punten met gemak en aanvallend kwam er genoeg druk op het team van SSS. De opdracht van de trainer werd door TweeVV perfect uitgevoerd. De Edese service bleek een regelrecht wapen: veel punten werden zo binnengebracht. De investeringen die TweeVV de afgelopen jaren als ploeg deed, daarvan werd ineens zichtbaar de vruchten geplukt. De eerste set werd met 25-13 duidelijk gewonnen.
De tweede set begon wat moeizamer voor TweeVV en de rally's worden steeds spannender. TweeVV domineerde in haar spel en door goede servicebeurten liep het aantal punten op. Met prima spel werd ook de tweede en in deze promotiecyclus beslissende set binnengesleept. TweeVV won met 25-15 en zette een flinke stap richting daadwerkelijke promotie. Daarvoor moest echter nog één horde genomen worden.

Direct na de eerste winstpartij stond er namelijk weer een duel op het programma. TweeVV mocht aantreden tegen Avior 2 uit Deventer. Een tegenstander die dit seizoen ook in de promotieklasse uitkwam en dus ook uit was op promotie.

Dat de derde divisie zo ineens zo dichtbij was, leek TweeVV niet te deren. De ploeg speelde net zo soepel als in de eerste wedstrijd en Avior maakte veel onnodige fouten in de aanval en service. De Edenaren bepaalden ook hier weer het spel en de eerste set werd eenvoudig met 16-25 in Edes voordeel beslist.

In de tweede set kwam Avior echter pas op stoom. De Edenaren kregen de service van Avior slecht onder controle, waardoor ze punten lieten liggen en niet aan aanvallen toekwamen. Avior liep een paar punten uit. Trainer Van der Wal paste een paar goede wissels toe en TweeVV kwam weer aan aanvallen toe. De spanning was te snijden op de tribune van de Barneveldse sporthal. Van beide teams waren flink wat supporters aanwezig om hun team naar de overwinning te schreeuwen. Na zes spannende punten wist Avior toch de set te pakken met 27-25. De stand was gelijk en de ploegen waren daarom veroordeeld tot een derde en beslissende set, die tot de vijftien punten zou worden gespeeld. De TweeVV'ers wisten met de service weer druk te zetten. Maar de teams waren aan elkaar gewaagd. Voor het publiek was het zenuwslopend om naar te kijken. Maar TweeVV gaf de set en daarmee de promotie niet uit handen: 11-15 voor Ede. Trainer Monica van der Wal: ,,Ik ben ontzettend trots op dit team. Op naar volgend seizoen met nieuwe aanwinsten en hopelijk weer prachtige wedstrijden.''