Baby Virne in Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Baby Virne in Ziekenhuis Gelderse Vallei. ZGV

Drukke jaarwisseling in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Drukke jaarwisseling in Ziekenhuis Gelderse Vallei

EDE Oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei waren druk. Er werden in totaal acht slachtoffers met letsel door vuurwerk behandeld. Drie gewonden kwamen op 31 december binnen en vijf gewonden op nieuwjaarsnacht na 00.00 uur. Niemand hoefde in het ziekenhuis te blijven. Daarnaast werden vijf personen met teveel alcohol binnengebracht. Dat meldt het Edese ziekenhuis op nieuwjaarsdag in een persbericht.

De eerste baby van 2020 in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd om 03.36 uur geboren. Het is een meisje met de naam Virne. De baby had een goede start en Virne en haar ouders maken het goed. Voor de ouders was het een mooie en bijzondere nacht om het nieuwe jaar in te gaan. Het was wel een uitdaging om vanuit huis naar het ziekenhuis te komen, omdat ze wegens de extreme mist in combinatie met het vuurwerk niet harder dan twintig kilometer per uur konden rijden, schrijft het ziekenhuis in een persbericht.

Op de SEH zijn in totaal acht vuurwerkslachtoffers binnengebracht, waarvan vijf met oogletsel, twee met een brandwond in het gezicht en één gewonde door carbidschieten.