Voetbal

Voetbal

Mouhouti verlengt

EDE Mohammed Mouhouti (FC Jeugd) blijft ook komend seizoen de Edese derdeklasser trouw. De oefenmeester begint dan aan zijn tweede seizoen bij FC Jeugd.

,,De contractverlenging van Mouhouti bij FC Jeugd is niet verrassend. In zijn eerste seizoen met FC Jeugd koploper en een periodetitel. Maar dat is niet alleen hetgeen waar wij als bestuur naar kijken. Voor ons is de chemie tussen de selectie en trainer, ongeacht het resultaat, belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat er een klik is", opent voorzitter Senol Pehlivan.

,,Ik ben zeker blij met een contractverlenging. Er zijn goede gesprekken geweest met het bestuur. Ook de spelersgroep was unaniem positief. Twee voorwaarden die ik stel om te blijven", vult Mohammed Mouhouti aan.

Hij vertelt het eerste half jaar heel erg fijn met deze selectiegroep te hebben gewerkt. ,,Maar eigenlijk met alle mensen die betrokken zijn bij de club. Ik voel me er echt thuis en dat zegt alles." De trainer is zeker van dat de tweede seizoenshelft niet anders zal zijn. ,,FC Jeugd heeft in ieder geval nacompetitievoetbal zeker gesteld. Maar misschien zit er wel meer in."

Of de Ramadan daarop straks van invloed kan zijn is de trainer stellig. ,,Ik hoop dat wij daar goed doorheen komen. Ga de training ook anders aanpakken zodat we daar meer profijt van hebben tijdens wedstrijden."

Fluit verder met Advendo'57

EDERVEEN Advendo-trainer Jan Fluit gaan nog een jaar met elkaar verder. Dat werd zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie bekendgemaakt. Voor de 61-jarige Edenaar wordt het zijn vierde seizoen in Ederveen. In het verleden was hij al vier jaar werkzaam op sportpark Allemanskamp.

Advendo'57 staat momenteel op de voorlaatste plaats in de derde klasse B. Met tien punten achterstand op een veilige plaats, lijkt klassenbehoud via de nacompetitie het hoogst haalbare. ,,Wij wisten dat dit zou kunnen gebeuren'', reageert voorzitter Henk Duijts. ,,Maar ik geloof niet dat een andere trainer met deze selectie betere resultaten zou halen. Het plezier is bij de spelers nog steeds aanwezig. De teamspirit is ook prima.''

,,Wij denken dat Jan met zijn ervaring dit jonge team nog veel kan leren. Natuurlijk willen wij in de derde klasse blijven. Lukt dat, dan zou dat een enorme prestatie zijn. Het belangrijkste is dat wij als club herkenbaar blijven. Dus met jongens uit eigen jeugd. En als we dan toch vierde klasse gaan spelen is dat enorm jammer. Maar liever dat, dan met een bij elkaar gezocht spulletje in de derde klasse'', besluit de preses.

,,Ik ben blij dat Advendo ondanks het geringe aantal punten, met mij verder wil'', zegt Jan Fluit. ,,Wij zitten in een overbruggingsperiode. Er moet veel jeugd ingepast worden. Het is fijn werken met die jongens. Het is een hechte groep, die keihard werkt.''

w [Meer op EdeStad.nl