Bas van Daalen en Wim Veenendaal van Veda Bikes in Ede.
Bas van Daalen en Wim Veenendaal van Veda Bikes in Ede. Veda Bikes

Veda Bikes klaar voor leaseregeling

Gloednieuwe e-bike voor een paar euro per maand

EDE Op nieuwjaarsdag is er een gunstige fiscale fietsregeling ingegaan die de fiets van de zaak een sterke impuls zal geven. De nieuwe wet- en regelgeving zorgt ervoor dat je al een gloednieuwe e-bike kunt rijden voor een paar euro per maand, inclusief service, verzekeringen en onderhoud.

De fiets, en dan met name de e-bike, is steeds vaker een serieus alternatief voor auto en openbaar vervoer. Met een e-bike sta je niet in de file en zijn parkeerproblemen verleden tijd; daarbij is fietsen ook nog eens goed voor de gezondheid. Deze voordelen zijn belangrijk voor werknemers én werkgevers. Wim Veenendaal en Bas van Daalen van Veda Bikes omarmen de nieuwe regeling en dagen werkgevers uit om de fiets op te nemen in hun mobiliteitsplan. ,,Wij werken mee aan diverse grote fietsplannen en kunnen bedrijven adviseren in het opzetten van een leaseregeling voor hun werknemers."

BIJTELLING Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, betaalt de werknemer 7 procent bijtelling en kan de fiets zowel zakelijk als privé worden gebruikt zonder ingewikkelde administratie. Met de nieuwe regeling fiets je in de praktijk al vanaf een paar euro bijtelling per maand op een gloednieuwe e-bike. Aan het einde van de leaseperiode krijgt de fietser ook nog eens de mogelijkheid om de fiets voor een zeer aantrekkelijk bedrag over te nemen.

Van Daalen legt uit: ,,Het gehele leaseproces wordt van A tot Z digitaal geregeld, de werkgever kan werknemers met één klik toestemming geven voor het leasen van een fiets. De werknemer heeft vrije keuze voor het type fiets. Van stadsfiets tot elektrische fiets en van racefiets tot speed-pedelec. Vervolgens kan de werknemer eenvoudig bij ons in de winkel een nieuwe fiets of e-bike uitzoeken, altijd voorzien van een uitgebreid servicepakket voor onderhoud, reparatie, pechhulp en verzekering. Door onze ruime voorraad is de kans groot dat je de fiets direct mee kan nemen." Het hoeft een werkgever niets te kosten, hij kan zelf kiezen of hij alleen faciliteert of ook daadwerkelijk gaat meebetalen aan de fiets. En ook als de werkgever alleen faciliteert kan een leasefiets goedkoper zijn voor de werknemer vanwege het fiscale voordeel ten opzichte van koop.

Bij Veda Bikes denken ze graag mee om de leaseregeling te implementeren. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Tel: 0318 631200 of mail naar info@vedabikes.nl.