Afbeelding
Pixabay

Raad buigt zich over uitbreiding aantal hotelkamers

Raad buigt zich over uitbreiding aantal hotelkamers

Gerard van Wijk

EDE Precies één jaar nadat de gemeente met de Edese hotelsector in conclaaf is gegaan over wat het juiste aanbod voor de toekomst is, wat de vraag is en welke vraag kan worden verwacht, gaat de raad zich er deze maand over buigen.

Het zogeheten 'hotel ontwikkelkader gemeente Ede', geproduceerd door Van Spronsen & Partners, biedt hiervoor belangrijke informatie. Er is veel aanbod, maar dat dient aan te sluiten op de vraag, waarbij de noodzaak geldt dat voor toekomstige uitbreiding van aanbod goed moet worden gekeken naar ontwikkelingen aan de vraagzijde.

p 5

Politie houdt 'kater' over aan oud en nieuw

EDE 'Kater na knallend uiteinde'. Dat is de kop die de Edese politie gebruikte op haar Facebookpagina boven een stukje tekst waarin de hulpverleners vertellen over hun werkzaamheden tijdens de jaarwisseling.

,,Er kwamen veertig meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Wij assisteerden bij veertien branden, waarvan er bij negen sprake was van brandstichting. We kwamen in actie voor één verkeersongeval, zes meldingen van geluidsoverlast, één vermissing, negen meldingen van jeugdoverlast, één autodiefstal, twee zware mishandelingen, er werden twee bushokjes vernield en er werd twee keer ingebroken in een woning", aldus de politie

p 7