Van links naar rechts Herman Koot, Gert Beitler en Kosse Jonker van De Gelderse Kring.
Van links naar rechts Herman Koot, Gert Beitler en Kosse Jonker van De Gelderse Kring. Barry Wensink

Kwart eeuw De Gelderse Kring

Niet alleen een businessclub voor 'pakken'

EDE Businessclub De Gelderse Kring bestaat deze maand 25 jaar. Tijd om terug te kijken, maar vooral ook om vooruit te blikken. ,,We willen vernieuwend zijn en proberen onze leden een zo aantrekkelijk mogelijk programma aan te bieden", aldus voorzitter Gert Beitler.

Barry Wensink

Naast Beitler zijn ook bestuurslid Herman Koot en 'lid van het eerste uur' Kosse Jonker bij het interview van de partij. Laatstgenoemde staat ook letterlijk bovenaan de eerste ledenlijst die tijdens het interview op tafel ligt. ,,Er was destijds nog niet zo'n club en we vroegen bedrijven of ze lid wilden worden. In die tijd begonnen de meeste bijeenkomsten met een hapje eten en vervolgens kregen de aanwezigen een spreker voorgeschoteld", zegt Jonker. ,,Inmiddels is het programma veel gevarieerder geworden."

INVULLING Herman Koot geeft aan dat de invulling van bijeenkomsten rond 2013/2014 een verandering heeft ondergaan. ,,Door iedere keer anderhalf uur naar een spreker te luisteren doe je veel minder contacten op vergeleken met bijvoorbeeld in groepjes van acht personen een kookles te volgen. Interactie vinden we ook belangrijk." De Gelderse Kring houdt minimaal zes keer per jaar avondbijeenkomsten, waar na een actief of informatief gedeelte meestal gezamenlijk wordt gegeten. Gastsprekers de afgelopen jaren waren onder meer Prof. Smalhout, Ruud Veltenaar en topmensen van Heineken en Randstad. Tussen de afwisselende activiteiten van de laatste jaren staat onder andere een solexrace, het bezoeken van een opera en een lezing over blockchain. Sinds enkele jaren gaan de leden ook op de fiets On Tour, in groepjes van vijftien personen, naar collega-ondernemers voor een bedrijfsbezoek. ,,Dat event is erg populair", zegt Beitler. Koot vult aan: ,,Het is een uitdaging om iedere keer weer een origineel programma te bedenken, maar tot dusverre lukt dat aardig goed." Op de jaarkalender ontbreekt een kerstinloop en een nieuwjaarsbijeenkomst niet. Hoog op de agenda staat de lustrumreis van 17 tot 19 september naar Valencia. Info: www.geldersekring.nl

p Lees het volledige interview als premiumverhaal op EdeStad.nl.