Mike Karssen (rechts) neemt Just for feet over van zijn vader (links) en moeder.
Mike Karssen (rechts) neemt Just for feet over van zijn vader (links) en moeder. Jan de Boer

Mike Karssen neemt 'kindje' over

Just for Feet krijgt nieuwe eigenaar

EDE Mike Karssen neemt de sportzaak ‘Just for feet’ aan de Boogstraat 3 in Ede over van zijn vader Theo en z’n moeder Cherie.


Jan de Boer

45 Jaar geleden startte het tweetal met de zaak. Zij zijn blij met de overname door hun zoon. ,,Dat hebben we altijd gewild, de zaak is een kindje van je. Zo heb ik het altijd beschouwd. Wil je een zaak hebben, moet je leefomgeving wel achter je staan. Anders moet je er niet aan beginnen. Anders wordt het een grote blok ellende. Alles heeft de aandacht nodig. Een zaak slokt bijna alles op. Het heeft ook z’n charmes. Het vreet je op, je bent er altijd mee bezig,” zegt Theo Karssen.


SOCIAAL De woorden van pa Karssen zijn bij zoonlief Mike niet tegen dovemansoren gezegd. Mike, die al geruime tijd in de zaak zit, heeft er veel zin in om helemaal op zichzelf te staan. ,,In grote lijnen doe ik de zaak nu helemaal alleen, dan heb je rust. Ik heb er ook een jongen bij. De klanten wachten als het nodig is wel even. Er is thee of koffie voor hen in de zaak. Het is ook een beetje een sociaal samenkomen in de zaak.”

Met een ruim assortiment aan schoenen en een uitgebreide sport podologische afdeling bedient ‘Just for feet’ vele sporters. Of het nu gaat om wandelen, amateursport of topsport, Just For Feet is het juiste adres voor advies, aanpassing, zooltjes en sportschoenen. De klant wordt ook geholpen bij voetmeting, kan een bewegingsanalyse krijgen, kan er terecht voor blessurepreventie, een pasvormgarantie en pedologische aanpassingen,

De inmiddels 72-jarige Theo Karssen was in zijn jonge jaren geen onbekende in de Edese sportwereld. Z’n broer Henk was eigenaar van de ooit bekendste sportzaak in Ede. Theo voetbalde en was daarna lange tijd actief als hockeytrainer.


Als militair was hij sportinstructeur. ,,Daar heb ik mij redelijk ontwikkeld. Veel diploma’s gehaald. Al vrij snel was ik bezig met allerlei sporten. Na de tijd als sportinstructeur ben ik in de sporthandel blijven hangen. Nog voor de eigen zaak zat ik in de groothandel van de sport en dan met name in de schoenenhandel.”


EIGEN BAAS Theo Karssen startte z’n eigen zaak. ,,Ik was het helemaal zat om voor een baas te werken. Eerst werkte ik voor de organisatie Coach. Daar kon ik uiteindelijk in 2004 uit stappen. En hebben we een doorstart kunnen maken naar met wat het nu is, ‘Just for feet’.” Al heel wat jaren zit Mike Karssen al in de sportzaak. ,,Ik ben al zestien jaar mede-eigenaar,” zegt hij. ,,Ik heb heel veel in andere sportzaken gewerkt. Daar heb ik het vak geleerd.”


ACCESSOIRES De klanten moesten eerst wennen aan de naam ‘Just for feet’. Inmiddels is het een begrip in Ede. De kennis heeft Theo perfect kunnen overbrengen op Mike. Sinds kort heeft de sportzaak het assortiment sterk uitgebreid. ,,Met name wordt het assortiment groter in de accessoires. Alles gericht op wat je bij de schoen kunt dragen,” weet Mike Karssen.


a        [Just for Feet, Boogstraat 3, Ede, 0318693189, www.justforfeet.nl