Lies Veltman-Hof is sinds 2003 werkzaam bij Dierenarts Ede. ,,We zijn druk, maar komen niet in de problemen.
Lies Veltman-Hof is sinds 2003 werkzaam bij Dierenarts Ede. ,,We zijn druk, maar komen niet in de problemen." Dierenarts Ede

'Vaccinaties doorgeschoven'

Dierenarts Ede werkt achter-standen weg

EDE Bij Dierenarts Ede is sinds vorige week het voltallige team weer aan het werk. Er ging een aantal weken aan vooraf waarin slechts enkele medewerkers aanwezig waren in de praktijk aan de Molenstraat 158. ,,Op die manier hadden we minder kans op het coronavirus, maar er waren ook simpelweg weinig klanten", aldus dierenarts Lies Veltman-Hof.


Barry Wensink

Toen half maart Nederland zo ongeveer op slot ging, namen ze ook bij Dierenarts Ede de nodige (voorzorgs)maatregelen. ,,Het heeft een flinke impact gehad, met name de eerste dagen. Toen waren we erg druk met van alles regelen, maar daarna werd het steeds rustiger. Veel mensen bleven weg en gedurende een paar weken hebben we toen alleen spoedgevallen toegelaten en, waar nodig, euthanasie verricht. De zeg maar gewone werkzaamheden, waaronder vaccinaties, hebben we veelal doorgeschoven."


REKENING Op een gegeven moment werd besloten één en ander weer zoveel mogelijk op te pakken, omdat de achterstand te groot dreigde te worden. ,,Sinds de maatregelen laten we veel minder mensen toe in onze praktijk en daar moet je rekening mee houden", zegt Veltman-Hof. Zo mogen er maximaal twee klanten tegelijkertijd in de praktijk zijn. Als extra service werkt Dierenarts Ede sinds begin april ook met een videoconsult. Dit is in het leven geroepen om mensen die in thuisisolatie zitten, toch te kunnen helpen. ,,Er is een aantal keren gebruik van gemaakt, maar gelukkig niet heel vaak."


ALGEMEEN Doordat veel mensen meer thuis zijn, is er over het algemeen meer aandacht voor huisdieren. Zo wordt de hond wat vaker uitgelaten en krijgt de kat meer knuffels. Zorgt dat voor bepaalde (andere) klachten op het spreekuur? ,,Nee, dat niet. We zien wel dat de mensen wat alerter zijn en ons nu weer goed weten te vinden. Het aantal telefoontjes is ook flink toegenomen." Het valt de Edese dierenarts verder op dat meer mensen tijdens de coronacrisis een huisdier aangeschaft hebben.


p Lees het volledige interview als premium-verhaal op EdeStad.nl.