Afbeelding
AberMedia

Park Hoge Veluwe ook 's avonds open

OTTERLO Nationaal park De Hoge Veluwe is sinds vrijdag ook 's avonds weer geopend. Bezoekers kunnen er via de entrees in Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen nu van 8.00 tot 21.00 uur terecht. Verder meldt de directie dat het parkrestaurant en museum Museonder per 1 juni weer open gaan en de camping vanaf 1 juli.

Op de fietspaden in het park geldt vanwege de coronaregels éénrichtingsverkeer. Op de wegen voor auto's mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met borden. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het mogelijk is om naast de (gratis) witte fietsen met een elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.

De theekoepel bij jachthuis Sint Hubertus en theehuis De Kemperberg waren al als afhaallocatie voor kleine versnaperingen in gebruik genomen. Verder zijn in het Park Paviljoen picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten beschikbaar. Ook de parkwinkel is geopend volgens de RIVM-richtlijnen. En vanaf 1 juni wordt het weer mogelijk om het parkrestaurant en Museonder te bezoeken. Ook het huren van zalen is dan weer mogelijk.

Sinds de uitbraak van het coronavirus werd nationaal park De Hoge Veluwe genoodzaakt om stap voor stap steeds striktere maatregelen te nemen om de coronacrisis het hoofd te bieden, meldt directeur/bestuurder Seger van Voorst tot Voorst in een persbericht. ,,Het park kon gelukkig geopend blijven, maar de maatregelen hebben grote gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen (85 procent van de inkomsten van het park) en dus ook voor de financiële situatie. De Hoge Veluwe is een vrijwel subsidie-onafhankelijke organisatie en de bezoeker draagt dus in belangrijke mate bij aan de instandhouding van het park.''

Meer informatie op www.hogeveluwe.nl/steunhetpark.

Bezoekers bij jachtslot Sint Hubertus in park De Hoge Veluwe.