ZVV Ede nét niet naar eredivisie

EDE De Eredivisie zaalvoetbal wordt volgend seizoen uitgebreid naar zestien ploegen. ZVV Ede grijpt hierdoor nét naast een ticket voor het hoogste niveau.

,,Het is mooi nieuws voor het zaalvoetbal in zijn totaliteit. ZVV Ede is daar net niet bij. De reden? De laatste verloren wedstrijd tegen ZVV Den Haag met 2-5. Was die gewonnen waren we als tweede geëindigd”, laat ZVV Ede preses Leon Verbakel weten.

Het in de eerste divisie uitkomende ZVV Ede eindigde door deze nederlaag en het voortijdig afbreken van de zaalcompetities in verband met de corona uitbraak op een met ZVG/Cagemax gedeelde derde plaats.

,,Uit onze klasse (eerste divisie B, red) promoveren Be’79 en ZVV Den Haag. Het zou een interessant avontuur zijn geworden. In overleg met de clubs is gekozen voor een ‘split-season’ model. Wat dat is? Na twaalf speelronden speelt de bovenste helft van de competitie tegen elkaar en de onderste helft. Doel is de zaalvoetbalcompetitie in de eredivisie aantrekkelijker te maken.”


EL HASSNAOUI ZVV Ede versterkte zich deze week wel met de regionale topscorer van het veldvoetbal: Anass el Hassnaoui.

De speler van Fortissimo en eerder DTS Ede scoorde afgelopen seizoen liefst dertig doelpunten en rekende op zeker vijftig doelpunten als de competitie was uitgespeeld. ,,Anass el Hassnaoui (23) is aan onze selectie toegevoegd. Hij heeft eerder al in ZVV Ede 1 en 2 gespeeld. Maar gaf daarna de voorkeur aan het veldvoetbal”, opent ZVV Ede technisch manager Henry Snetselaar. Hij geeft aan dat El Hassnaoui wil vlammen in de zaal op eerste divisie niveau. Ik ben blij dat we opnieuw een Edese voetballer aan ons kunnen binden. Topscorer in het veldvoetbal. Dat belooft wat”, grapt Snetselaar.

,,Zaalvoetbal is iets wat bij mij past. Dit is de kans het zaalvoetbal op een hoog niveau op te pakken. Ik was gelijk enthousiast toen ik werd gebeld”, vult de topscorer aan. Lees meer op Ede Stad.nl


Blauw Geel haalt weer een bekende

EDE Blauw Geel’55 kan weer een oude nieuwe bekende begroeten. De 22-jarige Sylvano Rijlaarsdam keert terug bij de club. Hij speelde eerder in de jeugd bij Fortissimo, DOVO, DTS Ede en Blauw Geel’55. Meer op Ede Stad.nl


Geen Rondje om de Koepel dit jaar

LUNTEREN De organisatie van het jaarlijkse hardloopfestijn ‘Rondje om de Koepel’ in Lunteren heeft de editie in 2020 vanwege het coronavirus afgelast. Het evenement zou plaatsvinden op zaterdag 3 oktober. Het is op dit moment nog onduidelijk of en hoe evenementen na 1 september mogen worden uitgevoerd. Aangezien de voorbereidingen al voor de zomer moeten worden opgestart, is het niet mogelijk de loop te houden. De organisatie van het Rondje om de Koepel wil geen risico lopen voor de lopers en toeschouwers en daarnaast geen beroep doen op het lokale bedrijfsleven voor een bijdrage. De volgende editie is op zaterdag 2 oktober 2021.