Afbeelding
Job Oldegbers

Verzoek: 'verruim terras'

EDE De horeca mag vanaf maandag 1 juni weer gebruik gaan maken van de terrassen. Dit vraagt zowel van ondernemers als van de gemeente flexibiliteit. Is het college bereid om de ruimte van de terrassen voor de horecaondernemers in Ede te vergroten of te verplaatsen en dit op te nemen in de noodverordening, zolang de 1,5 meter van toepassing is? Deze vraag stelt het raadslid Gabriëlle Hazeleger (GemeenteBelangen) aan het college.

Ook wordt gevraagd of het college bereid is de terrastijden voor de horeca op de vrijdag en de zaterdag met één uur te verlengen. Normaal gesproken mogen deze terrassen tot middernacht open blijven. Voor het Museumplein geldt al een uitzondering. Daar moeten de terrassen om twee uur 's nachts dicht gaan.

GemeenteBelangen vraagt verder of het college positief staat ,,achter een uitgifteloket op de pleinen wanneer de horecaondernemers dit initiatief willen opstarten." Als laatste wordt gevraagd of het college bereid is de terrasleges per direct en definitief kwijt te schelden voor 2020.