Afbeelding
Arjan van Bruggen

Rini

11 juni 2020 om 13:37

Rini Kreeft is er niet meer. Hij overleed vorige week op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Bennekom. Rini had zijn sporen verdiend in de journalistiek. Een wandelend archief.


Op het Raadhuis werd wel eens gezegd, wanneer dat in de tijd van Rini was voorgevallen, dan had hij het al geweten en er een artikel over geschreven. Journalist met een geheugen, dat is een mooie aanduiding.


VEEL CONTACT Uit zijn actieve periode ken ik hem natuurlijk niet. Toch hadden wij met grote regelmaat contact. Althans dat zocht hij en later ik ook. Hij leverde vaak commentaar op deze column. Ede Stad lag nog maar net op de mat en ik had het al binnen.


Natuurlijk niet altijd positief, maar het was wel zinnig. Het was bij hem goed of niet goed. Ik reageerde dan ook naar hem en per kerende app had ik dan al weer een reactie van hem. Een vasthoudend type.

Die keer dat ik schreef over buitenlandse activiteiten van een zorgorganisatie had ik meteen commentaar van hem. Hij fileerde mijn column en voorspelde toen meteen reacties. En die kwamen er ook.


LENIG VAN GEEST Hij hield mij een beetje op de hoogte van zijn situatie en op zijn verjaardag hadden we nog even contact. Hoewel ik hem persoonlijk nooit heb ontmoet, zal ik hem toch missen. Wat mij het meeste bij zal blijven: Oud, maar jong en lenig van geest. Rini, je hebt geleefd.