Jos van Roekel.
Jos van Roekel. Pauw Media

Van Roekel stopt voor nu bij SDS '55

16 juni 2020 om 18:42

WEKEROM SDS ’55 heeft in de afgelopen periode te horen gekregen dat Jos van Roekel al dan niet tijdelijk de voetbalschoenen opbergt. ,,Jos van Roekel heeft besloten (voorlopig) niet meer bij SDS ’55 te kunnen spelen. Ik heb begrepen dat dit vanwege zijn werk is”, laat SDS ’55-woordvoerder Edgar Meijer weten.

Een gevoelig verlies voor de Wekeromse vierdeklasser. Jos van Roekel (27), die naast SDS ’55 ook voor vv Lunteren. SDVB en VVA uitkwam, scoorde in het seizoen 2019/2020 vijftien keer voor de Wekerommers.

,,Ik heb besloten voorlopig met voetballen te stoppen. Ik heb inmiddels een eigen bedrijf (Jansen Accountancy Harskamp). Daar moet ik mijn energie in steken”, vult Jos van Roekel aan.

Hij geeft aan dat de voetbalverplichtingen daardoor op het tweede plan zijn geraakt. ,,Voor dit moment definitief. Maar gezien mijn leeftijd zou het in de toekomst kunnen veranderen”, houdt Jos de deur op een kier.

De suggestie om met wat minder trainen toch bij de SDS ’55-selectie te blijven, wijst hij af. ,,Ja, minder trainen zou kunnen. Maar zo’n privilege wil ik niet. Dat begrijpt men bij de club. Men vindt het jammer dat ik stop. Bij een enkeling is daar misschien wat minder begrip voor, maar ik moet keuzen maken op maatschappelijk gebied.” Van Roekel blijft SDS ’55 zeker volgen. ,,Ik ben een clubman pur sang. Ik zal er zeker een aantal keren bij wedstrijden te vinden zijn”, lacht hij.

Met Jos van Roekel kijken we nog even terug op het afgelopen bijzondere vierde klasse seizoen. ,,SDS begon wat moeizaam. Maar daarna pakten we het onder de nieuwe trainer Ronald Tulen prima op. SDS was lastig te verslaan. De wedstrijd tegen en bij Fortissimo leek beslissend te worden. Maar zover kwam het door de inmiddels bekende redenen niet.”