Voetbal

16 juni 2020 om 07:24

Ervaren Evert Palm naar DTS Ede

EDE Kort voor het sluiten van de transfermarkt heeft DTS Ede nog een nieuwe speler weten vast te leggen. Evert Palm (29) maakt de overstap van Dieren.

De naam van de puntspeler, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt uit de koker van de nieuwe trainer Arnold Brehler. ,,Ik ken Evert nog van mijn tijd als trainer van De Bataven. Hij is een technisch sterke speler. En onze jonge selectie kon nog wel een routinier gebruiken’’, laat Brehler weten.

Palm speelde in het verleden in de jeugd van De Graafschap, Erica’76, DOVO, De Bataven, De Treffers en BVC’12.


Bendadi naar TEC Tiel

EDE Op de laatste dag van de overschrijvingen, heeft Mo Bendadi een nieuwe club gevonden. De 26-jarige Edenaar gaat voor TEC uit Tiel, wat in de tweede divisie speelt, voetballen. Bendadi kwam het afgelopen seizoen uit voor Sparta Nijkerk.


Tafeltennis

BIT.NL hoopt snel weer op te starten

EDE Het clublokaal bij tafeltennisvereniging TTV BIT.NL mag waarschijnlijk per 1 juli weer open. Eerder werd nog verwacht dat dit 1 september zou zijn.


,,Momenteel wordt er achter de schermen druk gewerkt hoe straks het protocol na 1 juli eruit komt te zien als er weer toestemming gaat komen om veilig te kunnen tafeltennissen in onze speelzaal. Tafeltennisbond NTTB werkt momenteel samen met NOC/NSF specifiek aan een protocol voor tafeltennis. Daar wachten we nog op. Daarna zullen wij ons eigen TTV BIT-protocol hierop afstemmen. Maar tafeltennissen zal voorlopig niet hetzelfde zijn als voorheen. Daar zullen we niet alleen rekening mee moeten houden, maar ook aan moeten wennen”, laat voorzitter Wim van Ooijen de leden weten.

Vermoedelijk wordt in de laatste week van juni het sein vanuit de overheid pas op groen gezet. ,,Om iedereen de mogelijkheid te geven om op veilige 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen spelen en rekening houdend met een maximum leden in de zaal, zul je waarschijnlijk moeten inschrijven om eens per week te kunnen spelen. De NTTB werkt op dit moment aan de digitale ondersteuning hiervan.”


De Edese tafeltennisclub heeft zich beraden hoe de zaalopening en het hervatten van het tafeltennis aan te pakken. In de afgelopen maanden was spelen in de eigen hal onmogelijk. ,,Je wilt je leden zodra dit kan toch wat bieden. Ze zijn heel solidair gebleven. Leden zeggen slechts in een enkel geval het lidmaatschap op. Maar de vraag is zelfs of dat komt door de corona.“

BIT.NL gaat werken met twee tijdsloten van vijf kwartier per avond of per dagdeel. In die 75 minuten kan men 65 minuten tafeltennissen en de resterende 10 minuten worden gebruikt om de tafel en ballen weer netjes en schoon achter te laten voor de volgende groep.

Lees meer over de maatregelen bij BIT.NL op Ede Stad.nl.