De medewerkers van Donorbox overleggen via het internet. ,,We hebben elkaar nog nooit in het echt gezien.
De medewerkers van Donorbox overleggen via het internet. ,,We hebben elkaar nog nooit in het echt gezien." eigen foto

Wereldwijd concept Donorbox

17 juni 2020 om 14:40

Edenaar Terry Berends: 'Goede doelen helpen'

EDE Terry Berends (33), geboren en getogen in Ede, is betrokken bij de Nederlandse tak van Donorbox. Meer dan 30.000 organisaties uit 25 landen gebruiken Donorbox als donatie software voor online fondsenwerving. ,,Ik vind het prachtig om iedere dag mensen te helpen. Het gaat niet alleen om geld verdienen."


Barry Wensink

Via Google Meet spreken we Terry die al enige tijd in Engeland verblijft en vanwege de coronamaatregelen niet kan vertrekken. Het bedrijf is in 2014 in de Verenigde Staten opgericht en de Edenaar is het team vorig jaar komen versterken. ,,Iedere maandag hebben we als collega's overleg via de pc. We hebben elkaar nog nooit live gezien." Het bedrijf heeft geen kantoren en doet alles online. ,,Dat is ideaal, want we hebben alleen een internetverbinding nodig en kunnen overal werken."


KANTOOR Er werken mensen voor Donorbox in onder meer Braziliƫ en India. ,,Sinds enige tijd zijn we ook actief in Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Nederland. Het doel is om fysieke kantoren op te zetten in onder andere Nederland." De non-profitorganisaties die zich aangesloten hebben bij het merk betalen geen afsluitkosten en geen contributie. ,,Van iedere gift gaat 96,3% naar het goede doel. Wij pakken 1,5% commissie en de betalingsverwerker, zoals Stripe, pakt 2,2%", geeft Berends aan. ,,We zien bij veel organisaties nog alleen een simpele 'steun ons' webpagina met alleen een rekeningnummer of een ideal donatie knop. Dit is een verouderde methode en dankzij ons platform kan er nu beter, sneller en vooral meer opgehaald worden." Een concurrent is onder andere Tikkie. ,,Natuurlijk willen we geld verdienen, maar we vinden het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk doneren aan een goed doel."


LANDEN Terry Berends woonde en reisde in diverse landen in Europa, Afrika en Aziƫ. Momenteel bivakkeert hij in Engeland. ,,Het is veertig minuten vliegen naar Nederland waar ik nog regelmatig ben. Mijn expertise is online marketing en ik vind het leuk om anderen te helpen." Info: www.donorbox.org


p Lees het volledige interview als premium-verhaal op EdeStad.nl.