Woningbouw op Enka-terrein gaat onverminderd door

16 juni 2020 om 16:18

p 1

,,Qua bebouwing wordt hier ingezet op een veel stedelijker, compacter gebouwd programma dan in de overige deelgebieden op Enka.” Twee blokken liggen op 45 meter van de spoorlijn en daarmee binnen de geluidszone. ,,Hiervoor moet een hogere waarde worden vastgesteld.”


Politie zoekt
getuigen van woninginbraak in Ede

EDE In een woning op de Van Galenstraat in Ede is zondagnacht rond 4.00 uur ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Daarnaast vraagt wijkagent Gerben Algra omwonenden met bewakingscamera's om de beelden rondom het tijdstip van de inbraak te bekijken. Mogelijk zijn hierop betrokken personen of voertuigen te zien.

Meer informatie kan aan de politie gemeld worden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.


Reeks woninginbraken
in Bennekom

BENNEKOM In Bennekom hebben tussen vorige week donderdag en zaterdag vijf woninginbraken of pogingen daartoe plaatsgevonden. Dat melden de Bennekomse wijkagenten maandag. ,,Gelukkig was de buit niet groot, maar het gevoel van veiligheid in je eigen huis is wel aangetast", aldus de wijkagenten in een Instagrambericht. De incidenten vonden plaats op de Van Brienenstraat, Boekelo, Tiendweg, Dovenetel en de Selterskampweg.


,,Inbrekers scannen vaak huizen op inbraaktijd en risico's. Hoe langer ze denken bezig te zijn om binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze op zoek gaan naar een andere woning", schrijven de wijkagenten. Ze roepen inwoners daarom ook op om ramen te sluiten als daarop geen zicht is. Daarnaast zorgt goed hang- en sluitwerk ervoor dat de inbrekers langer de tijd nodig hebben om binnen te komen.