Het plezier straalt na afloop er vanaf. Deelnemers en organisatie zijn blij.
Het plezier straalt na afloop er vanaf. Deelnemers en organisatie zijn blij. Eip Janssen

Plezier bij clinic Keltenwoud

'Rolstoeltennis vergt kracht, inzicht en slimheid'

BENNEKOM Mooi zonnig weer en dus stralende gezichten bij de deelnemers aan de kennismakingsclinic rolstoeltennis op de banen van Keltenwoud. De Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud (SRK) en de Esther Vergeer Foundation verzorgden woensdagmiddag 17 juni een clinic. De zes deelnemers genoten. Dat gold ook voor de meegekomen familieleden, bestuursleden en andere belangstellenden, want rolstoeltennis zie je niet iedere dag.


Eip Janssen

Als kers op de taart overhandigde Rob den Hollander (Directeur Bedrijven Rabobank Vallei en Rijn) namens het coöperatiefonds van de Rabobank Vallei en Rijn vier rolstoelen. Daarmee kunnen ook volwassenen rolstoeltennis in Bennekom komen spelen. Een gebaar waarmee niet alleen het bestuur van de SRK, maar alle aanwezigen ook blij mee waren. De slotconclusie van een mooie middag rolstoeltennis kan alleen maar zijn: blijdschap, vreugde en plezier.

,,Daar kan ik mij geheel in vinden. Ik was nog nooit in Bennekom geweest. Maar wat een mooie accommodatie hier op Keltenwoud. Ik kom zeker een keer terug”, aldus de in 's-Hertogenbosch woonachtige Maikel Scheffers. De Bosschenaar is zelf een zeer goede rolstoeltennisser. Hij bezet in Nederland de tweede plaats achter lijstaanvoerder Tom Egberink. Scheffers won onder andere het enkelspel Roland Garros (2011) en The Australian Open van 2012 en hij nam ook deel aan de Paralympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012). ,,Ik ben geboren met een open rug, ook bekend onder de medische term spina bifida. De ruggenwervels sluiten niet goed rondom het ruggenmerg. Ik heb het moeten accepteren en maak er nu het beste van. Ik hoop dat mijn voorbeeld gevolgd wordt door kinderen met een beperking”, zegt Scheffers goedlachs maar bescheiden.

Meer info www.keltenwoud.nl of www.esthervergeerfoundation.nl


p        [Lees wat voorzitter Gerard Monninkhof, Rob den Hollander namens de Rabobank en verschillende deelnemers te vertellen hebben op EdeStad.nl

Afbeelding
Yenthe Goldstein (9) uit Veenendaal heeft uren plezier.
Afbeelding
Afbeelding
Maikel Scheffers (links) en Stefan Aarts zorgden voor een prima programma