Minister doet geen nadere toezeggingen

EDE Een gesprek met minister Martin van Rijn (VWS) heeft NOC*NSF nog geen duidelijkheid gegeven over een mogelijke eerdere start van een aantal sportcompetities. Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg liet dat maandag weten bij de opening van de algemene ledenvergadering van de sportkoepel, die vanwege de beperkingen rond het coronavirus ditmaal online plaatsvond. Van Zanen hoopt dat een aantal zomersporten al voor 1 september met de competitie kan beginnen.

,,De minister meldde me dat hij een verdere versoepeling van de maatregelen verwacht, maar gaf niet aan hoe dat zal uitpakken", vertelde Van Zanen, die met name mogelijkheden ziet voor sporten als honkbal, softbal en cricket. ,,Hij beseft dat ook hij er alles aan moet doen om competities weer zo snel mogelijk te laten beginnen. Vooralsnog is dat op 1 september of, zo zei ook de minister, zo veel eerder als mogelijk. Dat zal dan gebeuren zonder publiek, maar in ieder geval weer met een sportieve strijd op het veld."

Woensdag (vandaag) komt het kabinet met nadere mededelingen over de geldende maatregelen na 1 juli. Daar zal onder meer worden bekendgemaakt dat de binnensporten weer de training kunnen hervatten, dat de sportscholen weer opengaan, net als de sportkantines. ,,Het is de laatste informatie die we hebben gekregen", zei Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. ,,Het kabinet streeft ernaar om de samenleving met eenduidige versoepeling te confronteren. Dat komt erop neer dat buiten inmiddels alles mag zolang de 1,5 meterregel in acht wordt genomen en dat dat straks ook geldt voor de binnensporten, waar wel een maximum van honderd personen van kracht is."


Internationals geven clinic bij Reehorst'45

EDE Na een periode zonder korfbal organiseert het KNKV deze zomer samen met verschillende korfbalverenigingen een echte korfbalzomer. Er zijn verschillende activiteiten bedacht om van deze korfbalzomer een succes te maken en daarom is ook de hulp van (jeugd)internationals en KNKV-trainers ingeroepen.

Ook CKV Reehorst’45 doet mee aan deze korfbalzomer. Op vrijdag 26 juni komen oud-Reehorst-spelers en internationals van Oranje U19 Eline van Veldhuisen en Matthias ten Brinke naar het Schuttersveld om twee clinics te verzorgen. De eerste clinic is voor de E-jeugd en is van 17.00 tot 18.00. De tweede clinic is voor de D-jeugd en is van 18.30 tot 19.30. Bij de clinics zijn ook vriendjes en vriendinnetjes welkom die niet korfballen.

Reehorst-leden melden zich bij de trainer aan. Wil je misschien gaan korfballen en eens meedoen met een training of deze clinic, meld je aan via tc@ckvreehorst45.nl


Last minute transfer

EDE Tweedeklasser FC Jeugd heeft vorige week op de valreep nog de ervaren verdediger Ilias Benatmach (Be Quick Zutphen) aan de selectie toegevoegd. ,,De 31-jarige speler kan zowel centraal als op rechts goed uit de voeten”, laat technisch manager Melis Versteeg weten.