Afbeelding
Foto Van Denderen

Toch meedoen aan avondvierdaagse

EDE Het coronavirus zorgde er ook voor dat er een streep ging door de avondvierdaagse. Maar er is nu een mogelijkheid om toch mee te doen aan de avondvierdaagse: de Avond4daagse – Home Edition. Wie meedoet krijgt ook nog een medaille.


De Avond4daagse – Home Edition is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en wordt mede mogelijk gemaakt door eRoutes. ,,Een jaar zonder avondvierdaagse is natuurlijk ondenkbaar. Daarom presenteren wij: Avond4daagse – Home Edition. Loop je dan de Avond4daagse in huis?! Nee, joh (of je moet een héél groot huis hebben). Maar je vertrekt wel vanaf je eigen huis", aldus de initiatiefnemers. ,,En je maakt je eigen routes. Via de app van eRoutes. Natuurlijk ontvang je na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse medaille. Jij wilt jouw serie toch ook compleet hebben."

Met de Home Edition heeft iedereen in Nederland de gelegenheid een eigen avondvierdaagse te lopen. ,,Dus niet in hele grote groepen tegelijk, zoals je gewend bent. Maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin. Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven... En je hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend kun je op pad!"

De deelnemers lopen niet alleen voor zichzelf, voor een medaille of voor de gezelligheid. Ze lopen ook voor een ander. ,,Niet voor alle kinderen is wandelen namelijk vanzelfsprekend. Veel kinderen met reuma kunnen niet meedoen aan de avondvierdaagse. Bewegen, zoals lopen, spelen, fietsen lukt hen vaak niet. Hun gewrichten werken niet mee en ze zijn gauw uitgeput. Onze partner ReumaNederland zet zich dagelijks in voor mensen met reuma. Door mee te lopen en te doneren aan ReumaNederland draag jij bij aan dit onderzoek, zodat kinderen met jeugdreuma snel het juiste medicijn krijgen." Kijk op www.vondvierdaagse.nl voor meer informatie en om te doneren. Ook een eigen sponsoractie opzetten is mogelijk.

Inschrijven voor de Avond4daagse – Home Edition kan op deze website. Deelname kost 5 euro, daarvoor krijg je vier verschillende routes via de eRoutes app. Je kunt daarbij kiezen uit 2,5; 5; of 10 kilometer. En na afronding van de vier dagen wandelen ontvang je de officiële avondvierdaagse medaille thuis.