Afbeelding
Urban Solutions

Ede zet aanbesteding voor abri's in de markt

EDE De gemeente Ede zet een aanbesteding voor de bestaande abri's en vrijstaande reclamevitrines in de markt. Voor een totaalbedrag van 267.000 euro gaat het geheel van de hand. Bijkomende voorwaarde is dat zeven abri´s in het centrum van Ede worden voorzien van een sedumdak. Dat is een dak begroeid met vetplantjes, makkelijk in het onderhoud.


Gerard van Wijk


Er wordt bij aangetekend dat de begrote inkomsten voor buitenreclame mogelijk niet worden behaald. Wanneer er onverhoopt geen partij geïnteresseerd is dan is de gemeente gehouden de abri's en reclamevitrines alsnog over te nemen.

Eerder dit jaar had de raad bezwaren tegen het voorstel waarop het college het heeft teruggetrokken. Het contract met de huidige eigenaar liep eind vorig jaar af. In het gemeentehuis was bekeken of de gemeente de abri´s en reclamevitrines over kon nemen. Daar bleek de raad geen voorstander van. Voor hetzelfde bedrag als het nu in de verkoop gaat is de gemeente eraan gehouden uiterlijk 30 juni dit jaar het geheel over te nemen. De huidige eigenaar is bereid de uiterlijke verkoopdatum op te schuiven.


In een motie heeft de raad het college verzocht de daken van bushokjes te vergroenen, bijvoorbeeld bij uitbreiding of vervanging van abri's. De vergroening van de daken zou zo mogelijk gecombineerd moeten worden met het plaatsen van zonnepanelen.


Verdachte van inbraakpoging aangehouden in Lunteren

LUNTEREN Bij een woning op de Dokter Kimmijserlaan in Lunteren heeft zondagnacht een poging tot inbraak plaatsgevonden. De politie was snel ter plaatse en er is een verdachte aangehouden. Dat melden de Lunterse wijkagenten.


Buurtbewoners kunnen eventuele verdachte zaken omtrent de poging tot woninginbraak van zondagnacht melden bij de politie via tel. 0900-8844 of met een privébericht op Instagram.