Moorfielders schiet uit startblokken

EDE Moorfielders heeft hard toegeslagen in de eerste competitiewedstrijd bij Almere 4. De Edese honkballers keerden terug met een 2-14 zege.


,,Goede wintertrainingen achter de rug. Dan denk je buiten weer aan de slag te mogen. Maar niets van dat alles want de coronacrisis voorkwam dat onze competitie in de derde divisie kon beginnen”, opent Max Verkleij. De trainer/speler moest met zijn honkbalteam lang wachten, maar zondag werd in Almere de competitie toch begonnen. ,,Bij een motregen werd gestart. Je moet er toch niet aan denken dat ook het weer ons parten had gespeeld...”

Moorfielders begon scherp en na meerdere harde klappen stond het na de eerste inning al 0-5 in het voordeel van de Edenaren. ,,Met onze jeugdige ploeg werd de lijn doorgetrokken naar een 0-8 tussenstand”, keek Verkleij tevreden terug. Startende werper Maarten Buijs heerste met zijn verdediging.

,,Wij heersten in de eerste vier inningen. Er werd zelfs een gezamenlijke no-hitter gegooid. Dat houdt in dat de tegenstander geen enkele hit sloeg”, glimlachte de coach. In de vijfde inning liet Verkleij de jeugdige speler Ron van de Linden zijn debuut op de werpheuvel maken. ,,Dit deed hij perfect, gooide goed en was zelfverzekerd.”

Er volgde een korte periode waarin Moorfielders even de focus verloor en vier fouten maakte wat Almere twee punten opleverde. ,,In de zesde inning werd het 2-13 en ikzelf gooide de wedstrijd met 2-14 op slot. Een sterk begin van het seizoen. Kritisch ben ik wel dat we niet de hele wedstrijd de focus houden op een foutloze wedstrijd”, besluit Max Verkleij.


Lekke band bezorgt Van Lagen valse start

EDE Niet alleen Max Verstappen, maar ook Jaap van Lagen kende een valse start. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk moest de Edenaar vanwege een lekke band de wedstrijd Porsche Mobil 1 Supercup voortijdig staken.

Van Lagen begon de wedstrijd op zondagmiddag op plaats 12. ,,Door verkeerde keuzes te maken, kwalificeerde ik mij als twaalfde. Maar dat was voor de race opgelost. Na een goede start, lag ik op P10. De auto voelde gelijk goed. Echter in de tweede ronde liep de band leeg. Na een explosie van de band moest ik de auto langs de kant zetten.’’ Komend weekeinde komt Van Lagen opnieuw in actie in Oostenrijk. ,,Dan gaat alles beter’’, blijft Jaap van Lagen positief.


Latjetrap is terug

EDE De 100% Voetbal Latjetrapcompetitie lag een tijdje stil, omdat corona roet in het eten gooide. Maar nu versoepelde maatregelen van kracht zijn en er weer gesport en getraind mag worden, pakken we de draad weer op! Joris Klein-Holte van VV Bennekom bijt het spits af in een nieuwe aflevering. Benieuwd hoeveel punten hij bij elkaar trapt? Bekijk dan de video op www.edestad.nl

p De 100% Voetbal Latjetrapcompetitie is een videoproject van EdeStad.nl in samenwerking met 100% Voetbal Ede en Voetgolf Maurik. Bekijk alle afleveringen op EdeStad.nl