Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwbouw scholen Ederveen begint vorm te krijgen

EDERVEEN De nieuwbouw van de scholen en gymzaal aan de Schoolstraat in Ederveen vordert gestaag. Inmiddels ligt voor een groot gedeelte de begane grond vloer al op de fundering.


Met de nieuwbouw krijgen bijna zevenhonderd kinderen van de Julianaschool en de Calvijnschool in Ederveen een nieuwe school die voldoet aan de eisen van deze tijd. ,,Het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van bijna energieneutrale gebouwen (BENG) door het toepassen van onder meer groene daken, zonnepanelen en een warmtepomp. Het gebouw wordt daarmee helemaal gasloos", aldus de gemeente Ede eerder dit jaar.

,,De Calvijnschool krijgt in de nieuwbouw ruimte voor paramedische functies voor de zorg van een aantal leerlingen op deze school. De school voldoet aan het predicaat 'frisse school'. Beide scholen krijgen een eigen speelterrein en buitenruimte voor de leerlingen."


De oude scholen zijn eerder dit jaar gesloopt. De leerlingen van beide scholen zijn in tijdelijke huisvesting ondergebracht. Naar verwachting is de volledige nieuwbouw gereed in de zomer van 2021, zodat schooljaar 2021/2022 voor beide scholen start in de nieuwbouw.


Uitloop bij werkzaamheden
A.G Wijersweg

WEKEROM De werkzaamheden aan de A.G Wijersweg in Wekerom gaan langer duren dan in eerste instantie verwacht. Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft middels een brief aan de bewoners laten weten dat de werkzaamheden enkele weken langer zullen gaan duren.


Eind mei werd gestart met de grote herinrichting van de straat. Zo zijn de rioolaansluitingen tot een meter in de voortuinen vernieuwd, en worden ook de stoepen en de straat geheel vernieuwd. De oude asfaltlaag wordt vervangen door nieuwe klinkers, en de stoepen zullen worden voorzien van nieuwe tegels. Inmiddels is een groot gedeelte van de stoepen al klaar.

Momenteel zijn de werkzaamheden gevorderd tot bijna bij de Lage Valkseweg. In dit gedeelte moet nog begonnen worden met het vervangen van de stoepen. Dit gebeurt als ook daar de laatste rioolaansluitingen zijn gerealiseerd.


,,Doordat het riool, en het kabel- en leidingstelsel erg oud is en niet goed op de tekeningen staat, was het soms lang zoeken voordat we ons werk konden doen”, aldus de aannemer in de brief. Ook zijn er in overleg met de bewoners en de gemeente nog veranderingen doorgevoerd wat betreft de weg en stoepbreedtes.


,,De verwachting is nu dat we nog enkele weken nodig hebben voordat de A.G Wijersweg is voorzien van nieuwe stoepen en de nieuwe straatklinkers, en de grote herinrichting afgerond wordt”, aldus de firma Van Gelder in de brief.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding