Afbeelding
www.pixabay.com

Vaccinatiegraad in Ede niet omhoog

EDE Voor het eerst in vijf jaar is het aandeel ingeënte kinderen volgens het RIVM licht toegenomen. Maar dat gaat niet op voor de gemeente Ede.


Het percentage tweejarigen dat het volledige Rijksvaccinatieprogramma heeft doorgelopen is landelijk gezien in een jaar tijd gestegen van 90,2 naar 90,8 procent. In de gemeente Ede daalde dat cijfer echter, van 80,9 procent in 2019 naar 80,6 procent in 2020.


Op onderstaande kaart zie je per gemeente welk percentage van de tweejarigen in 2019 en in 2020 volledig ingeënt was. Dat betekent dat ze het hele Rijksvaccinatieprogramma doorlopen hebben. Door op een bepaalde gemeente te klikken, verschijnt een pop-up. In de pop-up zie je de cijfers per soort vaccinatie (naar de ziekten waarvoor ze de kinderen beschermen), met daarnaast het percentage kinderen dat op die leeftijd geen enkele vaccinatie had gehad.


Politie vindt mogelijk gestolen luidsprekers

EDE De politie Ede heeft in een lopend onderzoek naar diefstal een verdachte aangehouden. Tijdens dit onderzoek zijn bij de verdachte twee geluidsboxen aangetroffen. De politie vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn.

Wie de geluidsboxen herkent, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.


Edenaar aangehouden voor autodiefstal

EDE Bij een woninginbraak in Ede is in de nacht van 29 op 30 juni een auto gestolen. De politie van de Landelijke Eenheid kregen het gestolen voertuig in de gaten en volgden deze.

De auto werd op de Amsterdamseweg in Arnhem aan de kant gezet door collega’s van basisteam Arnhem-Noord. Zij hielden de bestuurder van de auto, een man van 28 jaar uit Ede, aan op verdenking van heling.

De politie doet onderzoek naar de woninginbraak en diefstal van de auto.


Kuiperplein heeft opfrisbeurt gekregen

EDE De werkzaamheden voor het opnieuw inrichten van het Kuiperplein in Ede gingen in februari van start. Een aantal maanden later heeft het asfalt plaatsgemaakt voor klinkers en is het plein groener geworden. De gemeente kwam samen met een meedenkgroep van ondernemers en omwonenden tot het nieuwe ontwerp.


Volgens de gemeente vond een van de omwonenden het plein ,,één grote plak versleten asfalt" toen hij de eerste foto vorig jaar maakte. Nu het Kuiperplein na dertig jaar een opfrisbeurt heeft gekregen, kijkt de bewoner met trots uit op het nieuwe plein, aldus de gemeente.

De herinrichting van het Kuiperplein is een van de projecten om het centrum van Ede te verlevendigen en te vergroenen. Eerder al waren de Grotestraat, Torenstraat, het Marktplein, het Doelenplein en de Doelenstraat aan de beurt.