Een trein van de Valleilijn bij station Barneveld Centrum.
Een trein van de Valleilijn bij station Barneveld Centrum. Henk van IJken

'Trek Valleilijn door naar Apeldoorn'

3 augustus 2020 om 14:48

EDE Trek de Valleilijn, de spoorverbinding tussen Amersfoort en Ede, vanaf Barneveld Centrum door naar Apeldoorn, om zo de reistijd tussen Apeldoorn en Ede fors te verbeteren. Met die stelling start de Amsterdamse spoorfanaat Tim Sekac een petitie, gericht aan de Tweede Kamer. ,,De reistijd in het openbaar vervoer tussen de steden Ede en Apeldoorn is nu absurd lang en kan met deze aanpassing bijna een half uur verkort worden.''


Wouter van Dijk


Door de Valleilijn vanaf Barneveld een zijtak te geven richting Apeldoorn en onderweg te laten stoppen bij Stroe en Ugchelen, zou de infrastructuur van het ov in deze regio flink verbeteren, stelt Sekac in zijn petitie. ,,Op die manier kun je de reistijd tussen Ede en Apeldoorn via Barneveld met ongeveer 25 minuten verkorten.'' Het alternatief is namelijk nu om ofwel via Amersfoort om te rijden om even later met een andere trein weer langs Barneveld Noord te komen, of om buslijn 108 te pakken van Ede naar Apeldoorn, maar die doet er ruim een uur over.


In combinatie met een nieuwe aftakking van de Valleilijn, zou ook de spoorverbinding tussen Amersfoort en Apeldoorn verbeterd moeten worden met een stoptrein, met tussenstops bij Barneveld Noord, Stroe en Ugchelen, stelt Sekac verder.


,,Op die manier hoeft er niet meer omgereisd te worden.'' Sekac heeft nog een derde idee om het treinvervoer in deze regio te verbeteren, namelijk het doortrekken van de Valleilijn richting Arnhem, met tussenstops op stations Wolfheze en Oosterbeek. Dat traject wordt nu bereden door NS.


Volgens de spoorkenner hoeft dat echter geen belemmering te zijn. ,,Er zijn ook andere spoordelen in het land waar een traject gedeeld wordt, bijvoorbeeld het traject tussen Roermond en Heerlen, waar NS en Arriva samen het vervoer verzorgen. NS verzorgt het vervoer tussen de steden, Arriva pakt hier de kleinere tussenstations mee.''


De ideeën van Sekac zijn niet nieuw. Zo voert de gemeente Barneveld samen met buurgemeenten al jaren een lobby voor de zogeheten regiosprinter, een stoptreinverbinding tussen Amersfoort, Barneveld Noord en Apeldoorn. De provinciale fractie van de ChristenUnie pleitte ruim een jaar geleden voor de realisatie van een aftakking van de Valleilijn vanuit Barneveld richting Apeldoorn.

En het doortrekken van de Valleilijn richting Arnhem staat al jaren op het verlanglijstje van vervoerder Connexxion. Nu nog moeten reizigers vanuit Barneveld richting Arnhem bij Ede overstappen, maar de aansluiting is niet altijd optimaal, stelde Connexxion eerder.


De petitie van Sekac is inmiddels 113 keer ondertekend. Sekac pleit vaker via petities en lobby's voor spoorverbeteringen. Zo zette hij zich eerder in voor aanpassingen op onder meer spoorverbindingen tussen Enschede en Groningen, tussen Gouda en Schoonhoven en tussen Breda en Utrecht.