Afbeelding
Pixabay

Ruim 200 Edenaren worden verrast met diner aan huis

21 december 2020 om 17:08

EDE Inwoners die het moeilijk hebben in de donkere dagen voor kerst kunnen rekenen op een onbezorgde avond. Bij 265 personen staat komende week een vrijwillige bezorger met een gratis diner op de stoep. Sommigen eten zelfs mee. Het initiatief en de financiering komt van particulieren. De gemeente Ede ondersteunt deze kerstgedachte en levert ook een bijdrage.


Ruim 75 vrijwilligers bezorgen dinsdag, woensdag en donderdag de warme driegangendiners. Koks van EDES Proeflokaal, Eetkamer Lamens, Rode peper & Basilicum, Smaakpark en Tom Hartjes bedachten en bereiden de toegankelijke menu’s.

Diner aan huis is onderdeel van Ede viert Kerst. Dat is een kerstevent voor inwoners van Ede, zodat niemand alleen hoeft te zijn. Ongeacht de coronamaatregelen gaat dit online live-event door op eerste kerstdag van 18.00 tot 21.00 uur. Mensen kunnen luisteren naar muziek, samen koken en artiesten zien. Interactie is mogelijk via ZOOM. XON zendt het uit.

,,Veel mensen hebben het moeilijk. Aan hen laten we weten dat we naar ze omkijken. We willen deze mensen een klein geluksmoment bezorgen. In de vorm van een gezonde en feestelijke maaltijd. Daarmee ondersteunen we tegelijkertijd de lokale horeca”, aldus een van de initiatiefnemers. In nog geen twee weken tijd is het spontane initiatief georganiseerd. Malkander en Netwerk Dien je stad zijn aangesloten bij de organisatie. Zij benaderden mensen die wel wat steun kunnen gebruiken. Ook via de Voedselbank zijn inwoners geworven voor de diners.

Alleenstaanden die dat willen, krijgen daarnaast een tafelgast op bezoek. Dat vindt plaats binnen de coronamaatregelen. ,,In alle opzichten is deze actie geslaagd. De gemeente Ede ondersteunt graag mensen die dat het hardst nodig hebben. Vrijwilligers meldden zich spontaan voor de bezorging en om mee te eten. Het diner is een middel; het gaat ons om het contact en oprechte aandacht voor elkaar”, zegt burgemeester René Verhulst.

w        [www.edeviertkerst.nl