Cyberaanvallen

22 december 2020 om 15:51

p 1

Ze zitten volgens de VVD bij Hof van Twente in een ,,dagenlange ellende”, maar dat is inmiddels een wekenlange ellende geworden. ,,Het risico van dergelijke cyberinbraken wordt steeds groter, hebben we in Ede de zaken voldoende op orde?” Ook wethouder Leon Meijer erkent dat een cyberinbraak ,,een nachtmerrie is als dit je overkomt.” Maar er is volgens hem in Ede nu geen aanleiding om direct maatregelen te treffen. Er wordt gewacht tot er meer helderheid komt hoe het in Hof van Twente heeft kunnen gebeuren.


UITSCHAKELEN Begin afgelopen jaar stelde Versteeg vragen nadat een ernstig beveiligingslek in Citrix-omgevingen gemeenten de digitale werkwijze uit voorzorg moesten uitschakelen. Ook Ede moest dit doen. De gemeentelijke dienstverlening kwam gedurende een aantal dagen onder druk te staan.


p Het hele Premium-verhaal is sinds maandag te lezen op Ede Stad.nl


Veel schade na botsing tussen personenauto en bestelwagen in De Valk

DE VALK Op de Lage Valkseweg in De Valk zijn donderdagavond een personenauto en een bestelwagen op elkaar gebotst. Hierbij belandde de bestelwagen op de zijkant half in een naastgelegen sloot. De personenauto gleed door de klap enkele tientallen meters door en kwam aan de andere kant van de rijbaan tegen een boom tot stilstand.


Er werden naast de brandweer van De Valk en het hulpverleningsvoertuig uit Barneveld ook twee ambulances gealarmeerd. Er zijn twee gewonden naar het ziekenhuis vervoerd.

Voor zover bekend bij de politie zat er in zowel de personenauto als de bestelwagen één inzittende. De auto kwam uit de richting van Barneveld en de bestelwagen kwam van een uitrit de weg op.