Joke Beumer overhandigde namens alle collega’s van Estaete boodschappen ter waarde van 500 euro voor Voedselbank.
Joke Beumer overhandigde namens alle collega’s van Estaete boodschappen ter waarde van 500 euro voor Voedselbank. Theo Beumer

Boodschappen en bloembollen

22 december 2020 om 11:32

Donaties voor voedselbank en hospice

BENNEKOM Estaete Hypotheken & Verzekeringen en de verzekeringsmaatschappij Nh1816 hebben samen de schouders gezet onder twee bijzondere initiatieven in deze tijden van corona. Maandagochtend overhandigde Joke Beumer namens alle collega’s van Estaete boodschappen ter waarde van 500 euro voor Voedselbank Ede en 110 amaryllisbollen aan Hospice Bennekom. René Kleinveld, vertegenwoordiger van de Voedselbank en Saskia Unger, medewerkster bij het Hospice, namen de gestes dankbaar aan.


Estaete hypotheken en verzekeringen wilde graag iets voor de mensen in de buurt betekenen in deze tijden van het coronavirus. Partner in particuliere schadeverzekeringen, Nh1816 Verzekeringen, stelde 200.000 euro ter beschikking voor lokale goede doelen en initiatieven om de effecten van de coronacrisis te bestrijden. Joke Beumer, adviseur bij Estaete, vertelt: ,,Wij hebben veel bewondering voor alle mensen om ons heen die zich inzetten voor een ander in deze uitzonderlijke tijd en daarmee zorgen voor elkaar. Zoals de mensen van de Voedselbank en het Hospice. Toen Nh1816 haar adviseurs vroeg samen betrokken te zijn bij lokale initiatieven die zich inzetten ter bestrijding van de negatieve effecten door de coronacrisis, zijn we direct tot actie overgegaan.”


IETS EXTRA’S DOEN De twee goede doelen werden onder de aandacht gebracht bij de Coöperatie Nh1816. ,,De mensen die bij de voedselbank aankloppen krijgen nu iets lekkers in hun pakket voor tijdens de feestdagen. Dit hebben we ingekocht bij de Plus Astrid en Edwin Holtrop, hier om de hoek. De bloembollen hebben we bij ‘Henri’s Stekje’ ingekocht, zodat we hiermee ook het lokale ondernemerschap steunen. Samen met ons team maakten wij pakketjes van de bollen en voegden kaartjes bij met de toepasselijke tekst ‘een klein gebaar voor elkaar’. Die tekst staat symbool voor onze acties, want juist nu is het zo belangrijk iets extra’s te doen voor elkaar.”


STEUN ,,Maatschappelijke projecten en initiatieven hebben het momenteel ontzettend zwaar. Als coöperatieve verzekeraar willen we deze mensen en projecten een steuntje in de rug bieden, samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. ,,Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nu het hardst nodig is.”