Afbeelding
Koningsspelen

Koningsspelen gaan dit jaar in aangepaste vorm door

16 februari 2021 om 11:45

'In deze tijd hebben we elkaar extra hard nodig'

EDE De Koningsspelen gaan op vrijdag 23 april in aangepaste vorm door dit jaar. Dat meldt initiatiefnemer Richard Krajicek woensdag. Alle scholen in het primaire onderwijs kunnen zich inschrijven voor de negende editie van het sportieve Oranjefeest. Het thema wordt IK+JIJ=WIJ. Het Koningsdagontbijt gaat dit jaar niet door.


,,Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden - kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april”, aldus Krajicek.

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er - in welke vorm dan ook - een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de kinderen van te maken.

Zo komt er een online beweegprogramma in samenwerking met Zappsport, smaaklessen over het ontbijt en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spel ideeën, een online Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.


KONINGSDAGONTBIJT Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is volgens Krajicek ,,niet wenselijk”.


IK+JIJ=WIJ ,,In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met het thema IK+JIJ=WIJ wil de landelijke organisatie laten zien dat samen nét dat beetje extra geeft. ,,Deze editie wordt dan ook iedereen aangemoedigd om er samen een mooie dag van te maken.”


KONINGSSPELENLIED Kinderen voor Kinderen brengt dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, zodat de sportieve activiteiten traditiegetrouw zingend en dansend gestart kunnen worden. Het lied komt op vrijdag 26 maart uit.


KONINGSMATCH Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruik maken van de ‘Online Koningsmatch Tool’ op koningsspelen.nl/koningsmatch. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen.


INSCHRIJVEN Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en de Nederlandse scholen in het buitenland.



a        [Inschrijven kan via koningsspelen.nl/inschrijven/scholen/