Waterpolo

16 februari 2021 om 08:20

Hoop op kwartfinale

EDE De waterpolomannen van Oranje strijden deze week in Rotterdam om een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio. Het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) begon zondag met een wedstrijd tegen Duitsland. In de ploeg hebben Polar Bears-spelers Eelco Wagenaar en Guus Wolswinkel een prominente plaats. Tom de Weerd is mee als reserve.

In een poule van zes ploegen moet Nederland minimaal als vierde eindigen om de kwartfinale te halen. De beste drie ploegen van het OKT verdienen een ticket naar Tokio. Zondag zette Oranje een mooie eerste stap naar de laatste acht. In een zeer spannend duel werd Duitsland met 11-10 verslagen. Een dag later werd duidelijk dat Oranje bij de mannen niet tot de wereldtop behoort. Kroatië, de wereldkampioen van 2017, was met liefst 25-8 te sterk.

Dinsdagavond, na het ter perse gaan van deze krant, stond de belangrijke confrontatie tegen Roemenië op het programma. Alle uitslagen en quotes staan deze week elke avond kort na de wedstrijd op Ede Stad.nl.


Kansloze nederlaag

EDE De mannenploeg van Polar Bears komt vooralsnog niet echt op gang na hervatting van de wedstrijden. De ploeg kwam vier keer in actie. Twee wedstrijden gingen verloren, een keer werd er gewonnen en één keer mocht de ploeg juichen. Afgelopen zaterdag was Polar Bears kansloos tegen UZSC uit Utrecht. Na één periode keek Polar Bears al tegen een 1-5 achterstand en kwam die niet meer te boven. Sterker, het verschil werd alsmaar groter. Na vier periodes spelen stopte de teller voor de Beren bij 4-14.

De internationals van de ploeg worden node gemist. Doelman Eelco Wagenaar, Guus Wolswinkel en Tom de Weerd zijn actief op het OKT in Rotterdam. Zaterdag kan de ploeg weer op voor herstel. Dan is ZVL de tegenstander. Net als Polar Bears heeft die ploeg tot dusver vier punten verzameld in de KNZB-beker-poule.


Korfbal

'Net niet' voor DVO

BENNEKOM Traditioneel is DVO/Accountor een lastige opponent van topploeg Fortuna/Delta Logistiek. In tegenstelling tot haar eerste drie ontmoetingen lukte het de ploeg uit Delft dan ook niet het duel vroegtijdig te beslissen. Maar was het teveel ‘net niet’ aan Bennekomse zijde, om aanspraak te maken op een of twee punten: 18-21. Gesteund door de winst op DOS, begon de thuisploeg met alle vertrouwen aan de wedstrijd. Die na een klein kwartier een 1-5 tussenstand kende. ,,Wij begonnen zwak’’, keek Richard van Vloten terug. ,,Fortuna, waarvan bekend is dat zij zeker geen hoog scoringspercentage hebben, kon teveel herhalen. Zij konden ook teveel op hun favoriete aanvalskant afronden.’’

Halverwege was het 7-10. ,,Aanvallend was het te mager bij ons. Wij hadden meer pogingen moeten creëren. ‘' DVO wist nog wel terug te komen tot 16-17, maar daar bleef het ook bij. ,,Dat was het moment langszij te komen. Maar verder liepen wij vooral achter de feiten aan'', constateerde de DVO trainer. ,,Alleen in onze beste vorm kunnen we van Fortuna winnen.''