Zaalvoetbal

16 februari 2021 om 09:52

ZVV Ede bouwt aan team

EDE Sjaak Termaaten, Mohammed Hazzat en Anass el Hassnaoui spelen ook volgend seizoen in het shirt van ZVV Ede.

Voor de 30-jarige Sjaak Termaaten wordt het zijn derde seizoen in Ede. De inwoner van Amersfoort is met zijn ervaring een belangrijke schakel in team. Ook de Edenaren Anass el Hassnaoui (24) en Mohammed Hazzat (19) blijven. Laatstgenoemde mocht twee jaar geleden voor het eerst meetrainen met de selectie en dwong het seizoen daarna een plek af in de selectie.

De talentvolle Jay Taribuka (18) uit Barneveld sluit komend seizoen ook aan bij de selectie van ZVV Ede. De 18-jarige Barnevelder trainde dit seizoen al structureel mee met de ploeg van coach Anouar Tighadouini. Waar spelen komen of blijven, zijn er ook vertrekkers in een selectie. Reservedoelman Ernst-Jan van ’t Hoenderdal, Imadaddin Benahmed en Jesper Brehler maken volgend seizoen geen deel meer uit van de selectie. ,,Ik ben blij dat we in een vroeg stadium al acht spelers hebben vastliggen voor komend seizoen. Vijf van hen zijn ook nog eens inwoner van de gemeente Ede. We hebben nu met alle huidige spelers uit de selectie een eerste gesprek gehad. Een aantal spelers hebben om verschillende redenen om bedenktijd gevraagd. Daarnaast zijn we op zoek naar een paar versterkingen”, aldus technisch manager Henry Snetselaar.


Voetbal

DTS Ede haalt Van Wijk terug

EDE Joël van Wijk keert terug bij DTS Ede. De verdediger verliet die club een jaar geleden om het te proberen bij tweededivisionist GVVV uit Veenendaal. Volgend seizoen sluit hij weer aan bij de Edenaren. Van Wijk: ,,Vroeg of laat zou ik altijd terugkeren naar DTS, alleen wist ik vorig jaar niet dat dit na één jaar alweer zou zijn. Het seizoen was natuurlijk nog kort voordat het werd onderbroken, maar ik zat tot dusver bij GVVV of op de bank of bij het tweede elftal. In een ‘normaal’ seizoen zou ik geduldig m’n kans afwachten, maar die kwam - mede natuurlijk door corona - niet.’’
DTS maakte verder bekend dat ook Sam van Hasselt de club trouw blijft. Ook werd bekend dat Ko Snel overkomt van SML. Bij de Arnhemse derde klasse zondagvereniging, was Snel ondanks zijn jonge leeftijd (20) al aanvoerder. Ko Snel komt uit de koker van trainer Arnold Brehler. ,,Ik ken hem al vanuit de jeugd van SML. Ik ben hem ook altijd blijven volgen. Snel is een rechter centrale verdediger.’’ Ook jongeling Roy Ploeg (18) komt terug naar DTS, hij maakte twee jaar geleden een uitstapje naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch.


Nieuwe kalender

EDE De KNVB heeft de nieuwe competitiekalender bekendgemaakt. De competitie start in het weekend van 25 en 26 september. Daarvoor begint op 4 en 5 september al de strijd om de districtsbeker, die drie weekenden duurt. Het is de bedoeling dat de competitie wordt afgerond in het weekend van 27 en 28 mei 2022. Aansluitend volgt de nacompetitie, tot uiterlijk 26 juni 2022.