Afbeelding
Job Oldegbers

Hoeveel coronasteun is er in de gemeente Ede voor de cultuursector?

20 april 2021 om 16:07

EDE Welke bedragen zijn door het Rijk aan de gemeente Ede uitgekeerd als het gaat om coronasteun aan de lokale culturele infrastructuur en hoeveel daarvan is inmiddels besteed? Dat wil raadslid Sandra Kooij (ChristenUnie) van het college weten.


Gerard van Wijk

Vorig najaar is, als onderdeel van een totaalpakket van 482 miljoen euro, 150 miljoen euro aan de gemeenten beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van de lokale cultuursector in 2021.


Kooij wil ook weten of lokale ondernemers in de culturele sector zijn betrokken bij de besteding van de extra middelen ,,en visievorming voor de periode die voor ons ligt.”

BARNEVELD ALS VOORBEELD ,,In de informatiegids van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt de gemeente Barneveld als voorbeeld genoemd van een gemeente waar juist dankzij de steunpakketten geïnvesteerd wordt in innovatie van de sector."


,,Zijn er in Ede gelden specifiek ingezet voor innovatie en zo ja, op welke manier?”

SCHRAAL Kooij stelt vast dat als gevolg van alle coronamaatregelen het culturele leven schraal is geworden, ook voor kinderen en jongeren.

,,Er is weinig ruimte voor creativiteit. Ziet de gemeente Ede kans om juist nu te investeren in cultuuronderwijs op scholen of andere vormen van het dichterbij brengen van cultuurvormen, ook voor de periode na corona?”