Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Henny Jansen

Bomen langs Verlengde Arnhemseweg gekapt

20 april 2021 om 15:54

EDE Er staan veel mooie bomen in Ede, constateerde het raadslid Nico van der Poel (SGP) donderdagavond tijdens het vragenuurtje bij de raadsvergadering. Maar nu had hij ook gezien dat er langs de Verlengde Arnhemseweg nogal wat bomen waren gekapt. Worden na de reconstructie van de weg weer bomen geplant, vroeg hij het college. ,,En dan het liefst aan beide zijden van de weg.”

Wethouder Geert Ritsema had de vragen van te voren niet gekregen en improviseren leek hem niet zo verstandig. Hij maakte excuses en stelde in ieder geval ,,dat het wenselijk is dat er weer bomen komen. Daarvoor is ook een bomenfonds. Waar bomen verdwijnen door reconstructies moet gecompenseerd worden.”

Verhulst blij met arrestaties voor belagen persfotografen

EDE Burgemeester René Verhulst is blij met de arrestatie van twee personen, die maandagavond persfotografen zouden hebben bedreigd en belaagd in Lunteren. Hij noemt de beelden die van het incident zijn gemaakt ‘schokkend’. Het is een geluk dat het niet nog veel erger is afgelopen, laat hij dinsdag via zijn woordvoerster weten.


ONTOELAATBAAR Verhulst vindt het gedrag van de verdachten absoluut ontoelaatbaar. Hij heeft er geen verklaring voor waarom het in het buitengebied van Lunteren zo uit de hand liep.


Verhulst onderhoudt steeds contact met de politie over het onderzoek naar het incident, zegt zijn woordvoerster.