Waterpolo

20 april 2021 om 10:47

Mannen Polar Bears ten onder in 'test' tegen concurrent

EDE De reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag van Polar Bears is tegen GZC Donk een halt toegeroepen. De jonge ploeg, die dankzij de serie was opgeklommen tot de vijfde plek, kwamen tegen de geroutineerde Goudse ploeg tekort: 13-9.

In Gouda pakte de thuisploeg een snelle voorsprong (3-0), maar de Beren herstelden zich en bleven bij. Dat beeld bleef tot aan de laatste periode. GZC Donk, nam steeds een kleine voorsprong en Polar Bears herstelde steeds de achterstand.
In de laatste periode werd het pleit beslecht. GZC Donk nam van 8-8 nu definitief afstand tot 13-8. Het slotakkoord was voor Tom de Weerd die de 13-9 binnenschoot.
Op de ranglijst staan de Beren nu achtste, precies genoeg voor de play-offs. Plek vijf lijkt nog haalbaar, met een verschil van drie punten en een wedstrijd minder gespeeld.


Jeroen Cavalje duikt op als trainer van ZPC Amersfoort

EDE Jeroen Cavalje, voormalig speler en trainer van de Edese waterpoloërs van Polar Bears vertrekt naar ZPC Amersfoort. Hij neemt daar het stokje over van interim-coach Mathijs Lucas.

,,Ik ben benaderd om het tot het einde van het seizoen over te nemen”, zegt Cavalje tegen RTV Utrecht. ,,Het is vooralsnog voor de komende zes weken. Ik zie wel de uitdaging, maar ik heb thuis ook nog een gezin. Het is geen werk maar een hobby. Ik moet dus nog even kijken of ik dat ga redden”, verklaart hij.


Korfbal

DVO'er Meerkerk niet meer bij Oranje-selectie

BENNEKOM Tijdens het traditionele keuzemoment daags na de Korfbal Leaguefinale heeft bondscoach Jan Niebeek bekendgemaakt dat Gertjan Meerkerk van DVO niet langer behoort tot de groep die zich voorbereidt op het EK in België. Meerkerk werd in april 2020 toegevoegd aan het nationale keurkorps. In zijn periode bij TeamNL Korfbal werden er geen officiële interlands gespeeld.
Dinsdag werd bekend dat DVO volgend seizoen in de Korfbal League te maken krijgt met een nieuwe opzet. Lees daar alles over op Ede Stad.nl.


Voetbal

Zware blessure voor DTS-speler Geert de Jong

EDE Geert de Jong van DTS Ede is voorlopig uit de running. Afgelopen week heeft de talentvolle voetballer bij een scooterongeluk zijn voorste kruisband afgescheurd.

Over een paar weken volgt de noodzakelijke operatie, meldt DTS Ede. Daarna moet er volgens de club rekening gehouden worden met een revalidatie van vele maanden. De Jong was dit afgebroken seizoen basisspeler van het eerste van DTS Ede.