Pianokwartet Corneille speelt Brahms

19 april 2021 om 15:54

EDE Meeslepende melodieën, gevoelige romantiek en vurige passie, Brahms' Tweede Pianokwartet heeft het allemaal. Op vrijdag 30 april klinkt dit wereldberoemde meesterwerk in de Edesche Concertzaal. De vier internationaal gelauwerde musici van Pianokwartet Corneille verzorgen dit concert.

Net zo veelkleurig als de schilderijen van Corneille is de samenstelling van Pianokwartet Corneille. De musici zijn afkomstig uit Japan, Georgië, Nederland en Griekenland. Violist Noé Inui, altvioliste Lilli Maijala, celliste Ella van Poucke en pianist Vassilis Varvaresos vinden elkaar in het prachtige Tweede Pianokwartet van Johannes Brahms. Geniet van een avond vol romantische kamermuziek.

In Brahms' Tweede Pianokwartet hoor je alles wat de componist in huis heeft. Hij moest ook wel, want als 25-jarig supertalent wilde hij de Europese muziekstad Wenen veroveren. De stormachtige finale is een typische uitsmijter zoals alleen Brahms die kon componeren. Zijn leven lang was hij gefascineerd door de muziek van de Roma, juist in het Wenen van Brahms' tijd mateloos populair.


Voorafgaan aan de romantische gevoelswereld van Brahms speelt Pianokwartet Corneille een lichtvoetig stuk voor drie strijkers van Schubert.

w        [Kaarten voor de livestream via www.edescheconcertzaal.nl