De auto belandde op de kop in de sloot.
De auto belandde op de kop in de sloot. AberMedia

'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

20 april 2021 om 16:13

Aanval met shovel op persfotograaf

LUNTEREN Twee persfotografen zijn maandagavond belaagd en aangevallen door meerdere personen. Dat gebeurde aan de Krommehoekseweg, in het Lunterse buurtschap Nederwoud. De fotografen hebben aangifte gedaan van doodslag en bedreiging. Inmiddels zijn twee aanhoudingen verricht.


Wouter van Dijk

Tijdens het incident werd de auto van één van de fotografen, die daarin samen met zijn vriendin zat, met een shovel richting een sloot geduwd. De auto belandde op de kop in de sloot en het tweetal moest door de brandweer uit het voertuig gehaald worden. Beiden zijn door de ambulancemedewerkers van twee gealarmeerde ambulances onderzocht, naar hoefden niet voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. De politie heeft twee aanhoudingen verricht, het onderzoek is nog in volle gang. Het incident in buurtschap Nederwoud begon toen rond 22.40 uur meerdere persfotografen reageerden op een melding van een autobrand. Ter plaatse stond een pick-up in een oprit bij een woning met de motorkap omhoog, maar leek er geen brand te zijn. Toen drie fotografen vanaf de openbare weg foto’s wilden maken, werden zij volgens hen zeer agressief benaderd door vier of vijf personen die op de oprit bij de ‘brandende’ auto stonden.


,,Er werd direct toen we aankwamen geroepen dat we op moesten donderen, de sfeer was van begin af aan erg agressief, we werden fysiek bedreigd'', aldus een fotograaf uit Barneveld. Hij wil liever niet met zijn naam in de krant. De fotografen besloten om iets verderop te gaan staan. ,,Eén van de fotografen ging in zijn auto zitten, naast zijn vriendin. Ik was op dat moment al van plan te vertrekken, uit eigen veiligheid. Ten eerste omdat er qua brand niets aan de hand was en ten tweede omdat ik het gevoel had dat het mogelijk uit de hand kon lopen.''

p 3