'Ik dacht in de auto wel veilig te zijn'

20 april 2021 om 15:47


LUNTEREN Na een bizar incident én een korte nacht, is persfotograaf Timothy nog steeds beduusd over wat hem maandagavond is overkomen. De inwoner van Ederveen en zijn vriendin werden met hun auto door een shovel in de sloot geduwd toen Timothy foto's van een autobrand wilde maken. ,,Achteraf denk ik dat het nog slechter was afgelopen als we uit de auto waren gestapt. Ik heb er verder geen woorden voor."
Zijn rug is beschadigd door glas van de stukgeslagen autoruit en hij heeft ,,overal" pijn. ,,Pas om 03.30 uur was ik thuis, want daarvoor zat ik op het politiebureau. Het duurde daarna een tijdje voordat ik in slaap viel en om 06.00 uur was ik alweer wakker. Toen ben ik maar uit bed gegaan."

Naar aanleiding van een melding van een autobrand in buurtschap Nederwoud, was Timothy maandagavond ter plekke om foto's te maken. ,,Ik kwam daar aan en parkeerde mijn auto tegenover een oprit aan de andere kant van de weg. Ineens kwamen er vier personen van het terrein op ons af. Er was echt sprake van doodsbedreigingen, terwijl ik ze nergens aanleiding toe had gegeven. Ik krijg wel vaker commentaar als ik ergens foto´s maak, maar dit voelde direct niet goed. Ik ben in mijn auto gaan zitten en heb direct de deuren op slot gedaan. Ik dacht daar wel veilig te zijn. Wegrijden was niet mogelijk, want er stonden auto's achter me. Ook keren lukte niet, want het was in die straat erg smal en donker." Zijn vriendin zat ook in de auto. ,,Ik belde direct de politie en zag dat de mannen kanariegele dingen bij zich hadden. Het leek op knuppels." De inwoner van Ederveen zag plotseling lichten op zich afkomen en die bleken van een shovel te zijn. ,,Ze tilden ons met auto en al op en een stukje verderop zijn we neergezet. Dat moet voorbedachte rade zijn geweest. Dat zegt de politie ook." De ruiten van de auto werden stukgeslagen en één van de aanvallers rende terug naar de shovel. ,,Ze gooiden uiteindelijk de auto op de kop in de sloot. Waanzinnig." Het had tot gevolg dat Timothy en zijn vriendin bekneld kwamen te zitten in de auto. ,,Dan sta je echt doodsangsten uit. Voorlopig kan ik niet op pad, want ik heb geen vervoer meer. In de toekomst zal ik wel twee keer nadenken waar ik mijn auto ga parkeren. Sowieso op een plek waar ik snel weg kan gaan als dat nodig is."