De vlaggen voor ons gemeentehuis.
De vlaggen voor ons gemeentehuis. Marie-José Eberson

Wethouder gaat praten met boze bewoners Hullenberglaan

Wethouder gaat praten met boze bewoners Hullenberglaan

Gerard van Wijk

BENNEKOM Wethouder Geert Ritsema gaat praten met boze bewoners van de Bennekomse Hullenberglaan en -weg. Die toezegging deed hij aan D66-fractievoorzitter Stephan Neijenhuis tijdens het vragenuurtje bij de raadsvergadering. ,,De bewoners proberen al sinds 2017 in gesprek te komen met de gemeente. Er is veel verkeer in hun straat en bij overvloedige regenval, zoal steeds meer voorkomt, is er sprake van wateroverlast vanuit het hoger gelegen bos. Er is in al die tijd slechts éénmaal digitaal overleg geweest met de gemeente. Deze week zijn plotseling werkzaamheden begonnen. Het gebrek aan communicatie is niet passend als je weet dat de bewoners problemen hebben met de huidige situatie”, aldus Neijenhuis.

De wethouder is niet bereid de onderhoudswerkzaamheden stil te leggen omdat de schade voor de gemeente in dat geval tussen de 50.000 en 140.000 euro zou zijn. ,,Er is in dit geval niet uitvoerig een participatieproces geweest, maar de bewoners zijn geïnformeerd. Dat gebeurt als er sprake is van onderhoud. Er komt een verkeersdrempel en het afwateringstraject wordt opgepakt. Verder kunnen bewoners altijd 24 uur per dag de aannemer bellen.”

Neijenhuis vindt dat de gemeente in een eerder stadium contact met de bewoners had kunnen leggen, nu was het steeds éénrichtingsverkeer. Ik ga met de bewoners in gesprek, aldus de wethouder.


Zakelijk

Week van de HSP

EDE Van 14 juni tot en met 20 juni 2021 vindt voor de tweede keer de Week van de HSP plaats. Op vele locaties én online worden allerlei activiteiten voor, door en over HSP (hoogsensitieve personen) georganiseerd.

Zelfstandigen die een activiteit willen aanbieden of hun informatie over hoogsensitiviteit willen delen kunnen deze aanmelden op de site.

w        [weekvandehsp.nl