Voetbal

Voetbal

KSV Fortissimo strikt nieuwe doelman

EDE KSV Fortissimo trainer Paul Bremer maakte dinsdagavond bekend dat de Griekse keeper Kostas Oroilidis de selectie komt versterken. Hij zal de strijd aan moeten gaan met de huidige keeper Koen Warnaar.

Vorige week werd zijn komst officieel afgerond. Kostas Oroilidis ken ik van de wedstrijden tegen GVC (Wageningen). Hij heeft een paar de trainingen bekeken. De gesprekken zijn goed verlopen. Dus niets stond zijn komst meer in de weg. Het is nu aan Koen Warnaar en Kostas Oroilidis de keuze wie eerste keeper wordt bij Fortissimo mij zo moeilijk mogelijk te maken”, licht Paul Bremer toe.

De Griekse doelman stapte eerder over van GVC naar CHRC (Heelsum). Er waren meer kapers op de kust. Onder meer hoofdklasser Duno en het Arnhemse SML toonden belangstelling.


Mert Yalim stapt over naar FC Jeugd

EDE FC Jeugd heeft de overstap bekend gemaakt van de 19-jarige Mert Yalim. De middenvelder kwam uit voor Bennekom 2. Melis Versteeg laat namens de technische commissie van de club weten dat Yalim een allround-middenvelder is, die op elke positie waar nodig uit de voeten kan. ,,Hij is een neef van de al bij ons spelende Ilkan en Sergen Tomruk. Zijn oom is Ilhan (Tomruk, red.), lid van de technische commissie. Wij weten wat we in huis halen”, lacht Versteeg. ,,De technische commissie hoopt voor 15 juni, laatste overschrijvingsmogelijkheid, in elke linie nog een versterking te kunnen presenteren. De tips die wij krijgen worden beoordeeld met het doel FC Jeugd sterker te maken”, besluit Versteeg.


Talent toegevoegd

EDE De talentvolle Naomi Zuiderwijk (15) is toegevoegd aan de selectie van de vrouwen van DTS Ede. De Edese heeft de afgelopen weken al meegetraind met de vrouwen en de staf weten te overtuigen dat ze de kwaliteiten heeft om een waardevolle speelster te worden. Het talent van Zuiderwijk was al eerder opgevallen. Er waren uitnodigingen voor verschillende KNVB selecties welke begon als 10-jarige bij het regioteam Arnhem MO10/O11. Tevens won de centrale verdedigster zowel in 2018 als in 2019 met het KNVB districtsteam Noord/Oost het ‘KNVB Meiden Top Talenten Toernooi.


Hockey

MHC Ede haalt landelijke eindstrijd ‘club van het jaar’ niet

EDE MHC Ede was in de race om de strijd welke vereniging ‘Sportclub van het jaar 2021' kon worden. De Edenaren overleefden de volgende ronde echter niet en werden uitgeschakeld. MHC Ede werd winnaar in de provincie Gelderland met liefst 725 uitgebrachte geldige stemmen. Vorige week mochten de provinciale winnaars zich presenteren. MHC Ede kreeg na afloop van de vakjury te horen dat zij de mooiste presentie, de beste pitch hadden verzorgd. Maar de jury lette meer op de sociale impact in de gemeenschap.