Afbeelding
Ted Walker

Misdrijf uitgesloten bij incident Nieuwe Maanderbuurtweg Ede

Ongeval

EDE Het incident aan de Nieuwe Maanderbuurtweg in Ede, waarbij vrijdagmiddag een minderjarig jongetje gewond raakte, betrof een ongeval. Dat bevestigt Anne Coenen, woordvoerder van de politie daags na het ongeval. ,,We hebben uitgebreid onderzoek gedaan ter plaatse en hebben een misdrijf uitgesloten’’, aldus de woordvoerster.

door Ted Walker

De melding van het ongeval kwam vrijdag rond 17.00 uur binnen bij de meldkamer van de hulpdiensten. De centralist van de meldkamer schaalde direct hoog in en stuurde twee ambulances naar het incident, gevolgd door de brandweer en een traumahelikopter. Het slachtoffertje werd eerst ter plaatse behandeld en later met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

ONDERZOEK De politie maakte ‘plaats delict’ en zette de omgeving van het ongeval ruim af. Onder andere de forensische opsporingsdienst van de politie kwam ter plaatse om de toedracht van het ongeval in kaart te brengen. Het uitgebreide onderzoek heeft opgeleverd dat een misdrijf kon worden uitgesloten.

GEEN MEDEDELINGEN Wat er precies gebeurd is, doet de politie verder geen mededelingen over. ,,Nu vaststaat dat het gaat om een ongeval en niet om een misdrijf, is het geen zaak meer voor de politie en vervalt ook de woordvoering daarover’’, aldus woordvoerster van de politie Anne Coenen.